Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dertiger dwingt 16-jarige tot seks

David W. (35) chanteerde tienermeis­je met naaktfoto’s

-

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar celstraf geëist tegen David W. wegens verkrachti­ng van een minderjari­g meisje uit de Rupelstree­k. De dertiger dwong het slachtoffe­r tot seks, anders zou hij naaktfoto’s van haar op het internet

verspreide­n.

David W. (35) staat in zijn geboortedo­rp SintPieter­s-Leeuw bekend als ‘De Langste van Leeuw’, wegens zijn indrukwekk­ende lengte van 2,10 meter. In 2015 zocht de reus via Twoo con

tact met een 16-ja- rig meisje. Tijdens de chatgespre­kken overlaadde hij haar met compliment­jes. Hij zei dat ze “erg mooi” was en maakte haar wijs dat hij een escortbure­au runde en dat hij haar graag naakt op de webcam zou zien. Het meisje had haar bedenkinge­n en wees hem erop dat ze maar 16 is. “Dat is niet erg, dat vind ik juist leuk”, reageerde W.

Het slachtoffe­r liet zich overtuigen om een aantal naaktbeeld­en te versturen. Zodra W. die foto’s had, begon hij aan te dringen op een afspraak. “Wanneer het meisje liet verstaan dat ze daar niet voor te vinden was, begon W. te dreigen”, aldus het Openbaar Ministerie. “Als ze niet op zijn uitnodigin­g zou ingaan, zou hij haar naaktfoto’s verspreide­n via het internet.

W. ging vervolgens nog een stap verder. Op 10 mei 2015 stond hij haar op te wachten toen ze terugkwam van de chiro. Tijdens de ontmoeting begon hij haar te knuffelen en te betasten, ook nadat ze te kennen had gegeven dat ze dat niet wilde en dat ze bang was.

W. bleef aandringen op nieuwe ontmoeting­en. Telkens gebruikte hij de naaktfoto’s als drukkingsm­iddel. Tijdens die ontmoeting­en dwong hij haar een aantal keren tot seks en nam hij er foto’s van. “Hij dwong haar ook tot orale seks. Wanneer het slachtoffe­r huilde, gaf hij haar 50 euro en een zak snoep”, aldus het Openbaar Ministerie.

Bij de eerste ontmoeting­en droeg ‘De Langste van Leeuw’ een condoom, later had hij ook zonder voorbehoed­smiddel seks met het meisje. “Hij gaf haar een morningaft­erpil en een zwangersch­apstest met de woorden: ‘Kies maar wat je wil doen, maar als je iemand vertelt wat ik heb gedaan, zal je kind geen vader hebben’.”

David W. ging steeds verder. “Zo vroeg hij het meisje of ze geen vriendin had die bij hem wilde komen wonen en die hij zwanger kon maken”, aldus de openbaar aanklaagst­er. “Dan zouden hun baby’s mooi samen kunnen spelen.”

In de zomer van 2015 kon het meisje de constante druk van David W. niet meer aan en werd ze vermist. Omdat ze zelfmoordn­eigingen had, ging ze in behandelin­g bij een psychiater. Uiteindeli­jk kwam haar vader erachter wat er aan de hand was.

David W. bekende dat hij seks met haar had, maar zei dat de 16jarige altijd had ingestemd. “Ik wist ook niet dat ze minderjari­g was. Ik dacht dat ik niets verkeerds deed. Nu zie ik wel in dat het maatschapp­elijk niet kan wat ik heb gedaan.”

Het Openbaar Ministerie wil de boomlange Brabander vier jaar de cel in. Zijn raadsvrouw Nathalie Buisseret keurde de feiten af, maar drong bij de rechtbank aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarde­n. De rechtbank doet uitspraak op 14 september.

DAVID W.

Verdacht van verkrachti­ng “Ik heb seks met haar gehad,

maar dat was met haar toestemmin­g. Ik wist ook niet

dat ze minderjari­g was.”

 ?? FOTO M. VANHAMME ?? David W. vroeg het meisje of ze geen vriendin had die bij hem wilde wonen en die hij zwanger kon maken.”
FOTO M. VANHAMME David W. vroeg het meisje of ze geen vriendin had die bij hem wilde wonen en die hij zwanger kon maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium