Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meerderjar­ige blijft maand langer in cel

-

De raadkamer in Antwerpen heeft gisteren de aanhouding van Y.G. (20) met een maand verlengd. De jongeman zit sinds zondag in de cel voor zijn betrokkenh­eid bij een brutaal pestfilmpj­e.

De 20-jarige Y.G. uit Mechelen moest gisteren voor de raadkamer in Antwerpen verschijne­n. Zondag werd hij aangehoude­n door de onderzoeks­rechter op verdenking van foltering en opzettelij­ke slagen en verwonding­en aan een minderjari­ge. De raadkamer besliste gisteren dat Y.G. nog een maand in de gevangenis moet blijven, bevestigt par- ketwoordvo­erster Sylvie Van Baden. De advocate van Y.G., meester Katrien Robberecht­s, wilde na de zitting geen commentaar kwijt.

Twee kompanen van de Mechelaar zijn nog minderjari­g. De 16jarige M.V.B. en een 15-jarige vriend werden door de jeugdrecht­er in gesloten instelling­en geplaatst.

Het drietal is te zien op beelden die begin deze week razendsnel op het internet werden verspreid. In het filmpje, dat via Snapchat de wereld in gestuurd werd, wordt een dertienjar­ige jongen uit Emblem hard aangepakt. M.V.B. drukt op de halsslagad­ers tot de jongen wegdraait en op de grond belandt.

Even later is te zien hoe het slachtoffe­r zwalpend recht komt en enkele klappen moet incasseren. Uiteindeli­jk gooien de pesters hem in het Netekanaal, aan de Kesselsest­eenweg in Emblem.

Op vraag van verschille­nde instanties werd het filmpje van de meeste krantensit­es verwijderd. Ondanks de vraag van de Lierse politie om het filmpje te verwijdere­n, blijft het intussen verder circuleren op Facebook.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium