Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bart De Wever gaat radio maken

Antwerps burgemeest­er neemt op 16 juli Radio Minerva een uur lang over

- PAUL HENDRICKX JAN STASSIJNS

Bart De Wever wordt deejay. De Antwerpse burgemeest­er is de hoofdgast bij Radio Minerva op zondag 16 juli. De zender nodigt die dag bekende Antwerpena­ren uit om een uurtje radio te maken. “Ik ben wat zenuwachti­g, maar ik kijk er wel naar uit”, zegt De Wever.

Radio Minerva, de Antwerpse seniorenra­dio die uitzendt vanuit de Chalet aan de Wandeldijk op Linkeroeve­r, bestaat 35 jaar en zet dat in de verf met een heel bijzondere zondag. Elk uur van de dag komt een prominent een uurtje radio maken. Tussen 8u en 9u komt priester Rudi Mannaerts aan de knoppen, later op de dag ook Guy Mortier. Maar om 9u gaat de hoofdvogel de studio in. Tot 10u is het burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) die achter de draaitafel staat.

“Het is voor mij een eerste keer, dus ik ben natuurlijk wel wat zenuwachti­g”, bekent De Wever. “Maar ik kijk er alvast naar uit. Ik doe dit graag, uit sympathie voor een radiozende­r die echt is uitgegroei­d tot een icoon van onze stad. Ook de locatie aan Sint-Anneke Plage heeft een warm plekje veroverd in de harten van vele Antwerpena­ren.”

Favoriete platen

Bij Radio Minerva zijn ze erg blij dat de burgemeest­er zich hiervoor wil engageren. “We zijn fier dat we hem in onze ‘chalet’ mogen ontvangen”, zegt Wilfried Vriens, die de themadag organiseer­t. “Bart De Wever zag het helemaal zitten toen we het hem vroegen. Hij krijgt alleen de hulp van onze technieker­s, dus níét van onze andere presentato­ren, en moet zijn twintig favoriete platen meebrengen. Die moet hij ook zelf aan elkaar praten. Zonder interview, zonder steun. De enige raad die we hem hebben gegeven is dat hij zijn muziekkeuz­e wat aan ons format moet aanpassen. Dat zeggen we tegen iedereen.”

Welke nummers De Wever met de Minerva-luisteraar­s wil delen, daar is de burgemeest­er nog niet helemaal uit. “Ik ben nog goed aan het nadenken over de platenkeuz­e”, zegt hij. Minerva kleurt ook de zomer bij Gazet van

Antwerpen. De videoreeks ‘Grijs Gedraaid’ loopt op www.gva.be en in de krant vindt u verhalen over de onverwoest­bare Minervamed­ewerkers.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Bart De Wever aan het strand van SintAnneke, waar ook de studio van Radio Minerva zich be
vindt.
FOTO JAN VAN DER PERRE Bart De Wever aan het strand van SintAnneke, waar ook de studio van Radio Minerva zich be vindt.
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Voorzitter Frank Boekhoff (links) in de studio, terwijl presentato­r Swa De Koninck druk bezig is met zijn programma.
FOTO PATRICK DE ROO Voorzitter Frank Boekhoff (links) in de studio, terwijl presentato­r Swa De Koninck druk bezig is met zijn programma.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium