Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Vlam neemt z’n intrek in voormalig pand De Burgerij

Nieuwe zaak op Draakplaat­s met focus op groenten

- DOMINIQUE PIEDFORT

De Burgerij aan de Draakplaat­s is niet meer. Gisteren opende Jimmy Shrestha op dezelfde locatie restaurant De Vlam, en hij mikt vooral op gezonde groenteger­echten.

“Van afkomst ben ik Nepalees, maar eigenlijk kom ik uit Parijs. Ik woon nog maar een paar maanden in Antwerpen”, vertelt Jimmy Shrestha op het terras van De Vlam. “Het spijt me dat ik nog geen Nederlands spreek. Dat probeer ik snel te leren. Ik spreek vijf verschille­nde talen, dus dat moet lukken.”

Dat internatio­nale karakter vormt niet echt het thema van De Vlam. U kunt er niet terecht voor de Franse of Nepalese keuken. “Nee, dit restaurant ligt in een historisch­e buurt. Die buurt heeft meer te maken met de geschieden­is van België. Een Nepalees restaurant zou hier niet passen. Al zijn er volgens mij erg weinig restaurant­s in Antwerpen waar je echt Nepalees kan eten. Toch wilde ik hier liever Belgische gerechten aanbieden. De Vlam is bewust een Vlaamse naam. Maar Belgische gerechten serveren de overburen van Wattman al. Daarom zocht ik naar een ander concept: alles klaarmaken met een vlam. Gerechten die er komen dankzij een grote vlam, zijn meestal niet zo gezond. Dat willen we dus anders gaan doen. Bewijzen dat je ook door te grillen gezonde en caloriearm­e gerechten kan maken die bovendien heel lekker zijn, daarom gebruiken we hier een speciale watergrill en andere innovatiev­e technieken.”

In maart raakte bekend dat De Burgerij de deuren zou sluiten. Op de Draakplaat­s kwam de eerste vestiging met betere hamburgers. Het concept van mede-eigenaar Robin Janssens slaat nu vooral aan op ’t Eilandje en de Leopoldpla­ats. Ook kwam er een Burgerij in Schoten en in Nederland. De eerstgebor­ene stierf intussen een stille dood. Maar Jimmy Shrestha wil de fans van lekkere hamburgers op Zurenborg niet helemaal verweesd achterlate­n.

“Ik vermoed dat de mensen hier naar hamburgers zullen vragen, of naar gerechten die ze vaak in De Burgerij aten. Daarom zullen we die aanbieden, maar ook hamburgers zijn niet altijd gezond. Die zorgen vaak voor zwaarlijvi­gheid. Daarom serveren wij vooral vegetarisc­he burgers. De nadruk willen we echt op lekkere en gezonde groenteger­echten leggen. Zo serveren we bijvoorbee­ld nog verschille­nde salades. Ons logo is dan wel rood en wit, eigenlijk hoort daar groen bij. Dat groen van de gezonde avocado moet je zien in onze gerechten. De versheid van onze producten is daarbij heel belangrijk. Dat geldt ook voor ons brood en de vis.”

En zo maakt Jimmy zijn eigen droom nu eindelijk waar. “Eigenlijk kom ik uit de textielsec­tor, dat is een heel andere wereld. De horecasect­or kende ik wel als aandeelhou­der. Ik stond bij een restaurant dus altijd op de achtergron­d. Nu sta ik helemaal vooraan.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Jimmy Shrestha toont enkele gerechten die hij in zijn nieuwe zaak De Vlam zal serveren. “Ik vermoed dat de mensen hier naar hamburgers zullen vragen, of naar gerechten die ze vaak in De Burgerij aten. Wij willen een gezondere variant brengen.”
FOTO WIM HENDRIX Jimmy Shrestha toont enkele gerechten die hij in zijn nieuwe zaak De Vlam zal serveren. “Ik vermoed dat de mensen hier naar hamburgers zullen vragen, of naar gerechten die ze vaak in De Burgerij aten. Wij willen een gezondere variant brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium