Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weg van de drukke stad even uitblazen”

- (evw)

Gelegen aan de oevers van de Schelde opent Café Kamyon het weekend van 7 juli opnieuw de deuren. De bar met maritiem karakter zag het licht in 2015 toen er een gelijknami­ge voorstelli­ng van de Zomer van Antwerpen plaatsvond.

“Omdat de Zomer van Antwerpen vorig jaar geen voorstelli­ngen op deze locatie had ingepland, zijn we er een jaartje tussenuit gegaan”, vertelt uitbater Raouf Faltakh. Samen met schoonbroe­r Matthias Van Herck en Ella Broos pikt hij deze zomer de draad weer op.

“Want dit jaar speelt Compagnie Marius hier Onze Wederzijds­e

Vriend, een voorstelli­ng voor telkens zo’n 250 bezoekers. Dat is een pak meer dan twee jaar geleden. Om die reden hebben we de capaciteit van onze bar vergroot”, legt Broos uit.

Café Kamyon zal van vrijdag tot en met zondag telkens vanaf 18u open zijn. “Doorheen de week zijn we enkel geopend voor de mensen die een voorstelli­ng bijwo- nen.”

En dat vanaf het weekend van 7 juli. “Dan houden we een openingsfe­est met optredens, dj’s en een brunch op zondag, al staat dat nog niet helemaal vast. Wat wel zeker is: het belooft hier weer gezellig en relaxed zitten met een prachtig uitzicht, in het zonnetje aan het riet. We willen onze bezoekers een vakantiege­voel in eigen land bezorgen.”

Voor regenachti­ge zomerdagen wordt een gedeelte van de bar overdekt. “Verder plannen we vaker dan voordien zaken te organi- seren: optredens en feestjes op vrijdagavo­nd, bijvoorbee­ld. Mensen kunnen hier na hun werk komen uitblazen in onze hangmatten, weg van de drukte van de stad. In het weekend zullen we ook eten voorzien.”

En dat allemaal in maritieme sfeer. Want Café Kamyon wil dat typische Antwerpse element alle eer aan doen. “Dit is een staplaats voor zeilboten. Deze boten vormen ons decor.”

De drie plannen tot midden september op Linkeroeve­r te blijven. “Maar alles zal afhangen van hoe de zomer verloopt. En midden augustus, wanneer de voorstelli­ngen van de Zomer van Antwerpen hier aflopen, zullen we waarschijn­lijk onze openingsur­en herbekijke­n.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Matthias en Raouf van Café Kamyon. “We plannen ook optredens en feestjes op vrijdagavo­nd.”
FOTO VICTORIANO MORENO Matthias en Raouf van Café Kamyon. “We plannen ook optredens en feestjes op vrijdagavo­nd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium