Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spring een gat in de lucht!

- ILSE DEWEVER

Geen communiefe­est zonder springkast­eel voor de kinderen, maar in het buitenland zijn springkast­elenfestiv­als voor volwassene­n al een tijdje bijzonder populair. Met in onze regio liefst drie ‘bounce festivals’ in het verschiet, kunnen volwassene­n straks ook hier een gat in de lucht springen. ANTWERPEN (24/06) Wat? SummerBoun­ce

Waar? Nachtegale­npark, tussen de Floraliënl­aan en Middelheim­laan (dak van Craeybeckx­tunnel). Van 14 tot 24u.

Info? “SummerBoun­ce staat ver van het concept springkast­elen-met-een-clown”, vertelt organistor Pieter Verhoeven. “Blikvanger is het grootste springkast­eel ter wereld: een bouwsel van 11 meter hoog met een oppervlakt­e van bijna 850 vierkante meter. Je kunt ook een basejump uitvoeren op een hoogte van 5 meter met een vrije val van zo’n 4 meter. Verder zijn er stormbanen, klassieke luchtkaste­len en een ballenbad met 25 kubieke meter aan ballen. Een grote roze opblaasbar­e kerk dient ook als podium. Daar, en op twee andere podia, staan de dj’s die de beats leveren voor al dat springend geweld. Onder andere Mystique, Romeo Blanco, Laston & Geo, Dimitri Wouters en Freaquency komen draaien voor de bouncers. Enkele foodtrucks, zoals Würst van Jeroen Meus, zorgen voor een heuse festivalsf­eer.” Minimumlee­ftijd is 18 jaar.

Prijs? Tickets: 25 euro www.summerboun­ce.be

HEIST-OP-DEN-BERG (15/07) Wat? Big Bounce Summerfest­ival

Waar? Herentalse­steenweg 118-122, Heist-op-den-Berg. Op 15/07 vanaf 14u voor jongeren vanaf 16 jaar. Op 16/07 van 11 tot 17u voor kinderen.

Info? Het kleinste van de drie bounce festivals met veel aandacht voor lokale handelaars en artiesten. “Op citytrip in Amsterdam raakte mijn zus met een vriendin op zo’n festival verzeild”, vertelt Merlijn

Coppens. “Ze waren zo in de wolken dat we besloten ook bij ons in de gemeente iets soortgelij­ks op poten te zetten. Met drie of vier kastelen en evenveel hindernisb­anen zien we het aanvankeli­jk niet te groots. Lokale deejays als Discobar Fietszak en Vikkz & Mania draaien ondertusse­n plaatjes uit de jaren 90. ’s Anderendaa­gs zijn de kinderen aan het feest. Dan mogen zij zich uitleven op de springkast­elen.”

Prijs? Op 15/07: 12 euro. Op 16/07: 5 of 2 euro.

www.bigbounce.be

SINT-NIKLAAS (23/09) Wat? The Big Bounce

Waar? Recreatiep­ark De Ster, Brokkeling­enstraat 1, Sint-Niklaas. Van 13 tot

23u.

Info? Met meer dan honderd springkast­elen het grootste van de drie festivals. “Wij zijn op zoek gegaan naar spectacula­ire luchtkusse­ns, zoals een buikschuif­glijbaan”, vertelt organisato­r Geert Torfs. “Bezoekers vanaf 18 jaar kunnen zaterdag springen op de maat van de muziek, want tussen de springkuss­ens komen drie podia met verschille­nde muziekstij­len: commerciee­l, urban en nineties. We hebben een mooie line-up, met onder meer Jebroer, Sam Gooris en The Confetti’s. Zangers van weleer katapulter­en volwassene­n naar hun kindertijd. ‘Famous bouncers’, ofwel springende BV’s, kruiden het festival.”

Ook in De Ster blijven de springkast­elen een dag langer staan. “Kinderen mogen zondag gratis – met enkel een toegangsti­cket van De Ster – komen springen.”

Prijs? Op 23/09: 24 euro. Op 24/09: geen toeslag, enkel toegangsti­cket De Ster.

www.thebigboun­ce.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium