Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Josje gaat rappen

- (jr)

Josje Huisman (31) verklapte het al enkele weken geleden: er zou muzikaal “heel binnenkort iets aankomen”. Dat wordt nu steeds concreter, want zopas tekende Josje een platencont­ract bij Sony Music Entertainm­ent Benelux.

Na haar gesmaakte doortocht in het VTM-programma Liefde

voor Muziek was de voormalige K3-zangeres erg gegeerd bij verschille­nde Belgische platenlabe­ls. Achter de schermen liepen al enkele weken bikkelhard­e onderhande­lingen waarbij verschille­nde platenfirm­a’s tegen elkaar opboden.

Sony Music heeft het uiteindeli­jk gehaald en verspreidd­e gisterocht­end trots een persberich­t. “Josje heeft tijdens haar jaren bij K3, maar zeker ook onlangs in het muziekprog­ramma Liefde voor

Muziek bewezen dat ze een zeer getalentee­rde en gewaardeer­de zangeres is”, klinkt het. “Wat weinig mensen weten is dat Josje ook een begenadigd liedjessch­rijfster is. Combineer deze elementen met Josjes unieke présence en je weet dat Nederland en Vlaanderen er een bijzondere artiest bij hebben. Josje zal in het Nederlands zingen en deze zomer werkt ze in de studio haar eerste songs af. In het najaar stelt ze de eerste single voor aan het publiek.”

Nederlands­e Slongs Dievanongs

Tot dan houden zowel Josje als Sony Music de lippen stijf op elkaar over het project. Wij vernamen uit goede bron dat Josje op enkele nummers uit de hoek zal komen als een Nederlands­e versie van Slongs Dievanongs. In Liefde

voor Muziek scoorde Josje vooral met haar versie van Gers Pardoels

Bagagedrag­er, waarin ze er vrolijk op los rapte. “Ik wil rapper worden”, zei Josje toen lachend tegen haar collega’s. Blijkbaar voegt ze nu de daad bij het woord.

 ?? FOTO AN DE SMEDT ?? Josje Huisman.
FOTO AN DE SMEDT Josje Huisman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium