Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SintNiklaa­s viert zijn 800ste zomer

- www.sintniklaa­szomert.be

Van de Terrasjesd­agen tot de Vredefeest­en: de zomer in SintNiklaa­s belooft uitbundig te worden. Zeker als je weet dat de OostVlaams­e stad ook nog ‘800 jaar SintNiklaa­s’ viert. Een overzicht.

Terrasjesd­agen (nog tot 25/06): de Grote Markt van Sint-Niklaas wordt met 1.200 ton zeezand getransfor­meerd tot een enorm beachvolle­ybalterrei­n met zes velden. Tegelijk pakt het foodtruckf­estival Kantien Royal uit met culinair lekkers en sfeervolle bands.

Op het Stationspl­ein is Fiesta Esplanade zondag aan zijn tweede editie toe. De belangrijk­ste monumenten, musea en bezienswaa­rdigheden zetten zondag ook de deuren open voor de Toeristisc­he Opendeurda­g. Enthousias­te gidsen geven een woordje uitleg. Sint-Niklaas Kermis (01 tot 17/07): twee weken lang feest op de Grote Markt, met onder meer een concert van Guy Swinnen (02/07), Lotto Street Soccer (12/07), Ketnet Zomertour (15/07), Grote Prijs Sint-Niklaas (07/07), muzikaal vuurwerk (16/07) en een zomerse marktactie met gratis bloemen en een extraatje van de horeca uit de stadskern.

Na-Tourcriter­ium (28/07): verscheide­ne smaakmaker­s en laureaten uit de Tour, alsook Belgische vedetten, tekenen present op de Grote Markt.

Euromarkt (04 tot 06/08): marktkrame­rs uit de 28 landen van de Europese Unie brengen een sfeervolle mix van geuren, kleuren, smaken en geluiden.

Doordeweek­se concerten: het Sint-Nicolaaspl­ein is het ‘dansplein’ van de stad, met op woensdag Sinnekloas Danst en op

donderdag de Pleinconce­rten. Op dinsdagavo­nd vinden in het groene kader van het stadspark de Walburgcon­certen plaats.

Viva Lola (25 tot 27/08): openluchtf­estival in een groene zone vlak bij het Waasland Shopping Center, met op vrijdag optredens van onder meer SX, Ertebreker­s en Blackwave. Voor de kinderen is er op zaterdag en zondag een aangepast programma, telkens van 13 tot 18u.

Vredefeest­en (01 tot 03/09): 70ste editie met luchtballo­ns op de Grote Markt. Daarnaast zijn er ook optredens in het kader van het muziekfest­ival Villa Pace. De organisati­e biedt daarbij een eerder alternatie­f programma aan, met onder meer Nothing, Brutus en Kapitan Korsakov. (id)

 ?? Luchtballo­ns op de Vredefeest­en.
FOTO GVH ??
Luchtballo­ns op de Vredefeest­en. FOTO GVH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium