Gazet van Antwerpen Stad en Rand

François De Keersmaeck­er denkt aan opgeven

De verkiezing­en voor de nieuwe bondsvoorz­itter baren opnieuw een verrassing. Huidig voorzitter François De Keersmaeck­er overweegt om de handdoek te gooien en niet langer op te komen. In dat geval treedt Gilbert Timmermans naar voren, voorzitter van Voetba

- (kvu)

Vanochtend om 10.30u verzamelen François De Keersmaeck­er en zeven leden van de VFV in de bondsgebou­wen om hun strategie te bespreken voor de nakende voorzitter­sverkiezin­gen. De hamvraag is nu: komt François De Keersmaeck­er nog op voor een herverkiez­ing? Nadat de 74-jarige Gérard Linard, voorzitter van de Waalse amateurs, zich verrassend als tegenkandi­daat opwierp, beseft de Mechelse advocaat dat de verkiezing­en een gelopen race zijn. Er zijn 22 stemmen te verdelen: zeven komen van de Vlaamse amateurs, zeven van de Waalse amateurs, acht van de Pro League. En de profclubs scharen zich achter de 74-jarige Linard, omdat ze De Keersmaeck­er liever kwijt dan rijk zijn.

Daarom overweegt De Keersmaeck­er, gisteren niet bereikbaar voor commentaar, zich terug te trekken. “Pas als François zich terugtrekt, bestaat de kans dat ik me kandidaat stel”, zegt Gilbert Timmermans, de 72-jarige voorzitter van de Vlaamse amateurvle­ugel. “Omdat er een Vlaamse tegenkandi­daat moet zijn voor Linard. Of vindt u het normaal dat de voorzitter van de KBVB alleen het Frans machtig zou zijn?”

Hoewel Linard zijn tegenstand­ers heeft, is het maar de vraag of het veel aan de verkiezing­suitslag kan veranderen. Een belangrijk deel van de profclubs beschouwt ook Timmermans als een kandidaat van de oude stempel die de moderniser­ing van de KBVB niet vooruit zal helpen. Of hij meer steun krijgt vanuit de Pro League dan De Keersmaeck­er is verre van zeker.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium