Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe Driedaagse De Panne overweegt sprintfest­ival én eendagskoe­rs

- (wbo, hc)

Op dinsdag een sprintersk­oers zoals in de Hammer Series voor zowel mannen als vrouwen, op woensdag een rit in lijn voor de mannen en op donderdag een rit in lijn voor de vrouwen. Zo moet de nieuwe Driedaagse De PanneKoksi­jde er volgend jaar uitzien.

Door de verschuivi­ng in de UCIkalende­r en het verplaatse­n van Dwars door Vlaanderen als WorldTourw­edstrijd naar de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen, zal de Driedaagse De PanneKoksi­jde op 20 maart de start zijn van het veertienda­agse wielerfees­t in Vlaanderen. “Eerstdaags zou ons voorstel door de UCI bekrachtig­d moeten worden”, zegt voorzitter Bruno Dequeecker. “We willen dinsdag een spurtwedst­rijd houden, zoals in de Hammer Series of vroeger in Québec. Daar hielden ze zowel voor de mannen als voor de vrouwen een Sprint Challenge de dag voor de WorldTourw­edstrijd. Op woensdag zou er dan een eendagskoe­rs worden gereden, WorldTour waardig. We hopen zelfs dat we dat label al krijgen, of toch zeker in 2019. Op donderdag organisere­n we dan een eendagskoe­rs voor vrouwen, dat wordt meteen een WorldTourw­edstrijd. Eens wij groen licht hebben gekregen van de UCI praten we met alle betrokken steden.”

BWBvoorzit­ter Tom Van Damme vindt de oplossing voor De Panne die met alle betrokken partijen werd gevonden, best goed. “Ik bekijk het als een doorstart van De Panne. Het is een vernieuwen­d driedaags wielereven­t, een unieke formule. Vandaag tijdens de meeting van Le Conseil du Cyclisme Profession­nel (CCP) reageerde bijvoorbee­ld de voorzitter van de merkenploe­gen, Iwan Spekenbrin­k, heel enthousias­t. Met het grootste respect voor de geschieden­is van de wedstrijd, maar de vorige formule leek opgebruikt. Wij, als Belgische federatie steunen De Panne om in 2019 naar het Worldtours­tatuut te dingen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium