Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Malinwa legt Pedersen (en in principe ook Kawaya) vast tot 2019

- (dvd)

De transferba­lans van Malinwa? Rherras, Bande en Pedersen zijn er al. Kawaya is op komst. Een derde spits en eventueel een middenveld­er (Schoofs) volgen nog.

KV Mechelen rondde gisteren de comeback van Nicklas Pedersen af. De 29-jarige Deense aanvaller slaagde voor zijn fysieke en medische proeven en dus kon hij zijn tweejarig contract onderteken­en. “Ik ben heel tevreden dat ik hier opnieuw aan de slag kan. Deze club heeft altijd een plaats gehad in mijn hart”, zo zei Pedersen in een reactie op de clubwebsit­e. Hij is nu nog even terug naar Denemarken, maar maandag sluit hij aan op training. Hij komt transfervr­ij over, omdat zijn contract bij Oostende afliep, en is na Bande de tweede nieuwe aanvaller. De derde volgt sowieso nog.

Met Andy Kawaya werd intussen verder onderhande­ld. KV biedt ook de 20-jarige winger van Anderlecht een tweejarig contract aan. De komende dagen wordt ook zijn komst in principe afgerond.

Guinese aanvaller Soumah op proef

Verder is ook de 19-jarige Guinees Facinet Soumah op proef, gisteren trainde hij voor het eerst mee met KV. Soumah is een technisch vaardige aanvaller die in zijn land uitblinkt voor eersteklas­ser Fello Star en in januari op de Africa Cup U20 actief was. Hij staat ook op de radar van Eupen en Cercle Brugge, maar mag de komende weken bij Malinwa een contract proberen te versieren, zoals Hassan Bande dat lukte. Hij kan ook in de oefenmatch­en aantreden.

Ook Schoofs blijft optie

Qua offensieve versterkin­g zit het dus al behoorlijk snor, maar zoals we schreven, blijft KV ook de piste Rob Schoofs (23) warm houden. Na het vertrek van Vanlerberg­he naar Club Brugge kan er eventueel nog een middenveld­er bij, en Schoofs draagt de voorkeur weg, ook bij trainer Ferrera.

AA Gent wil hem verkopen, zolang het genoeg Belgen overhoudt. Naast KV zijn ook STVV en Zulte Waregem geïnteress­eerd.

 ?? FOTO BELGA ?? Nicklas Pedersen slaagde voor zijn fysieke proeven en tekende nadien een contract voor twee seizoenen.
FOTO BELGA Nicklas Pedersen slaagde voor zijn fysieke proeven en tekende nadien een contract voor twee seizoenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium