Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Manuel Benson voor vier jaar naar Genk

Clubs maken einde aan wekenlange transferso­ap

- KURT GULDENTOPS

Na wekenlange onderhande­lingen is er gisteren eindelijk een einde gekomen aan de transferso­ap rond Manuel Benson. De 20jarige belofteint­ernational onderteken­de een vierjarige contract bij Genk, nadat de Limbugers dan toch tot een akkoord waren gekomen met Lierse.

De Pallieters wonden er de voorbije weken geen doekjes om: Manuel Benson mocht vertrekken op het Lisp, nadat hij weigerde zijn contract open te breken. Maar evenzeer moest de dribbelkon­t zaad in het bakje brengen. Net op dat vlak liep het stroef met gegadigde Genk, dat weigerde om een doorverkoo­ppercentag­e in de overeenkom­st op te nemen. Tot er gisteren dan toch plots witte rook opsteeg boven het Lisp en de transfer in geen tijd in kannen en kruiken was. Met de overgang zou naar verluidt een bedrag van 1,25 miljoen euro gemoeid zijn. Cijfers die manager Roel Rymen niet wilde bevestigen.

“Ik heb de voorbije weken enorm veel cijfers gehoord en gelezen”, geeft hij aan. “Wat klopt is dat Manuel Benson een moeilijk dossier was. En ja, het gegeven dat het percentage bij doorverkoo­p belangrijk was, klopt. We hebben nu een constructi­e opgezet waarbij alle partijen zich kunnen vinden. Dat is het belangrijk­ste.”

Met het vertrek van Manuel Benson komt er voor Lierse alweer geld binnen. Na de transfer van Ayub Masika, het doorverkoo­ppercentag­e bij de overgang van Hamari Traoré en weldra ook de nakende verkoop van Karim Hafez is Manuel Benson de vierde speler op korte tijd die Lierse een flinke duit oplevert. Al laat de twintigjar­ige winger best wel een sportieve leemte na op het Lisp.

“Het vertrek van Manuel Benson betekent niet dat er hier morgen een vervanger zal staan”, tempert Roel Rymen. “We tellen momenteel dertig spelers en ook Zizo keert straks terug om volop op Lierse te focussen. De intentie is om dat aantal naar 26 jongens terug te brengen. Er moeten dus eerst nog wat gasten vertrekken, vooraleer we ons opnieuw vol op de transferma­rkt zullen begeven. We hebben tijd. Met de transfers van Ivan Yagan en Mégan Laurent speelden we al deels op het vertrek van Manuel Benson in.”

De technische staf van Lierse zit vandaag overigens nog een laatste keer samen om de voorbereid­ing nog een keer te overlopen. Maandag hervatten de Pallieters de trainingen. Dat zal gebeuren met de vier nieuwkomer­s Pierre Bourdin, Tim Hall, Mégan Laurent en Ivan Yagan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium