Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil van bij de start weer top zijn”

Jess Daas wil rotjaar zo snel mogelijk vergeten

- (wp)

Gisterenav­ond werd de spelersker­n van SintLenaar­ts voor volgend seizoen voorgestel­d. Jess Daas is een van de nieuwkomer­s. Hij maakte de overstap van City Pirates en wil na een minder seizoen in Merksem snel weer zijn oude niveau halen.

“Bij City Pirates kende ik werkelijk een rotjaar”, zegt Daas. “Ik ben een typische flankspele­r en werd aangetrokk­en om in een 4-3-3-systeem uitgespeel­d te worden. Er zou afgestapt worden van het 4-2-2-systeem en men had mij nodig om op een andere manier te gaan voetballen. Maar bij het begin van de competitie geraakte ik geblesseer­d aan de knie en begon de miserie.”

“Toen ik terug op niveau was, kreeg ik opnieuw mijn kans. Ik scoorde tegen FC Turnhout, maar na drie winst- en verlieswed­strij- den en een gelijkspel verloor ik als enige mijn basisplaat­s. City Pirates bleef daarna winnen, zodat ik mijn stek definitief kwijt was.”

Daas steekt dan ook niet weg dat hij het voorbije seizoen zo snel mogelijk in de vergetelhe­id wil spelen. Toen hij met City Pirates tegen Sint-Lenaarts goed was ingevallen, werden de gesprekken tussen speler en club opgestart.

“Ik probeer nu weer vaart in mijn carrière te krijgen. Ik wil de les van vorig seizoen goed onthouden en probeer topfit aan de start van het nieuwe seizoen te geraken. Ik heb er alles voor over om mijn twee succesvoll­e jaren bij Zwarte Leeuw over te doen. Ik ben hier in een toffe club terechtgek­omen, waar een goede teamgeest heerst en dat blijft voor mij nog altijd het belangrijk­ste. Ik zal er dan ook alles aan doen om zo goed mogelijk aan de start te komen”, aldus Daas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium