Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil t och minstens één keer op het podium s taan”

Gilles Magnus kijkt uit naar start van seizoen in Monza

- (mabe)

Schotenaar Gilles Magnus rijdt dit weekend in het Italiaanse Monza de eerste wedstrijd voor het Formule Renault 2.0 Northern European kampioensc­hap.

Magnus, regerend FFSA kampioen F4, hoopt er geen mal figuur te slaan.

“Dit is de eerste wedstrijd van het seizoen voor dit kampioensc­hap. Ik weet echt niet wat ik moet en kan verwachten. Het is best frustreren­d dat het zo lang heeft geduurd vooraleer we eindelijk aan dit kampioensc­hap konden beginnen. De eerste races waren normaal al eind april in Spa-Francorcha­mps voorzien", zegt de 17- jarige racer, die dan ook twee extra maanden had om zich op deze start voor te bereiden.

“Op mentaal en fysiek vlak heb ik me meer dan degelijk kunnen voorbereid­en. Om het racegevoel te krijgen en de wagen toch wat beter te leren kennen, nam ik drie weken geleden deel aan de Challenge Monoplac VdeV op het Franse circuit Paul Ricard.”

Het werd een meer dan geslaagde deelname voor de Schotenaar, die met veel overmacht de overwinnin­g pakte.

“Het is een geruststel­ling, maar geen garantie op succes dit weekend. Er zijn bij de deelnemers heel wat racers die ook deelnemen aan de Europacup. Het niveau zal heel wat hoger liggen dan enkele weken geleden.”

“We rijden gedurende het weekend drie races. Ik hoop toch minstens in één race op het podium te staan, maar referentie­punten heb ik niet”, aldus Magnus, die niet echt vertrouwd is met het Italiaanse circuit.

“Ik heb er één testrit gereden en voor de rest was het de voorbije dagen in Parijs oefenen op de simulator.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium