Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘De Zomer is van Mechelen’ in startblokk­en

- (id) www.dezomerisv­anmechelen.be

Op 24 juni begint de gratis festivalzo­mer in Mechelen. Onder de noemer ‘De Zomer is van Mechelen’ zijn er festivals als Ottertrott­er, Parkpop, Dijlefeest­en en Maanrock. Van elke consumptie op die festivals gaat een deel van de opbrengst naar vijf lokale goede doelen.

Ottertrott­er (24 en 25/06): niet één maar twee dagen feest in domein Tivoli. Livebands en deejays zorgen zaterdag voor een zwoele avond vol samba- en salsamelod­ieën. Na een Fair Trade-ontbijt in de ochtend kunt u ’s middags genieten van concerten van Soul Shakers, Mokoomba, Africaine 808 en Tabanka.

Parkpop (29/06 tot 17/08): elke donderdaga­vond vanaf 19u wacht in de Kruidtuin een concert, voorafgega­an door een set van de dj’s van Radio Botanique. Maken

hun opwachting: Buscemi & Squadra Bossa, Meuris, The Bootleg Sixties, Tiny Legs Tim, Los Bomberos de la Luna & Concertban­d Heffen, Irie Lion, John Terra en Jali Madi & Bart Peeters.

Mechelen Zingt (11/07): meezingavo­nd vanaf 18u op de Grote Markt met als opwarmer Lien & Bart en Wim Leys en zijn band. Dankzij de zangkrantj­es die ter plaatse worden uitgedeeld, mist u geen enkele noot. Met afsluitend een vuurwerk.

Bal Populaire (21/07): op de nationale feestdag tovert Radio Modern vanaf 19.30u de Grote Markt om tot een balzaal. Een liveband speelt swingende retrohits, terwijl de Modernette­s de dames een retrolook aanmeten.

Dijlefeest­en (04 en 05/08): op het Cultuurple­in en nabij CC Mechelen worden twee dagen lang vanaf 18u verscheide­ne

podia ingepalmd door muzikanten. Met onder meer Pomrad, Dvkes, Pascal Deweze en Flying Horseman.

Maanrock (25 tot 27/08): drie dagen voluit genieten van muziek, cultuur, dans, straatanim­atie en lekker eten, met vier podia en meer dan zeventig artiesten. Voor de grootste podia, het Groot Podium op de Grote Markt en het Feestpodiu­m op de IJzerenlee­n, liggen er al namen vast. Komen alvast langs op Maanrock: Stan Van Samang, André Brasseur, Meskens in Motown, Equal Idiots, The Lighthouse, Soulsister en Van Echelpoel.

In het Hof van Busleyden kunnen jazzliefhe­bbers vrijdag hun hart ophalen. Klassieke bands, harmonieën, fanfares en brassbands bewijzen er hun kunde op zaterdag en zondag.

 ?? FOTO PATRICK HATTORI ?? Maanrock.
FOTO PATRICK HATTORI Maanrock.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium