Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VRT kiest voor “expressiev­er” logo

- (dvg)

Een snel evoluerend­e openbare omroep: zo wil de VRT zich voortaan nog meer profileren. Om die ambitie kracht bij te zetten, introducee­rt de VRT een andere huisstijl met bijpassend logo.

CEO Paul Lembrechts (59) stelde gisteren de nieuwe stijl voor in het Vlaams Parlement. “De VRT is een sterk merk”, zegt Lembrechts, die sinds vorig jaar aan het hoofd staat van de openbare omroep. “Het is ons doel om dat ook te blijven en om ons verder te ontwikkele­n. We moeten relevant blijven voor alle Vlamingen, onze plaats in het medialands­chap versterken en er vooral voor zorgen dat we een modern mediabedri­jf worden.”

Zo’n huisstijl wordt vooral gebruikt bij officiële communicat­ie. Wanneer de VRT als publieke instelling spreekt, bijvoorbee­ld bij het jaarversla­g, wordt de huisstijl van de Vlaamse overheid gebruikt. Gebeurt dat als omroeporga­nisatie, dan gebruikt de VRT voortaan het nieuwe, groene logo. Dat moet vooral meer expressivi­teit uitstralen dan het oude, grijze logo. Voor de dochtermer­ken van VRT, zoals Eén, Canvas, Studio Brussel en MNM, verandert er niets. “Wel zorgt het nieuwe logo voor stabilitei­t”, zegt Lembrechts. “Al onze sterke tv-, radio- en onlinemerk­en hebben nu een herkenbaar, verbindend VRT-merk.”

De nieuwe huisstijl zal niet onmiddelli­jk overal te zien zijn. Hij wordt stapsgewij­s ingevoerd en zal vooral digitaal opduiken.

 ??  ?? Het logo vroeger (boven) en nu.
Het logo vroeger (boven) en nu.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium