Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb niets te verliezen”

- (kle)

Serge Pauwels keerde pas donderdaga­vond terug van een intensieve stage in het bloedhete Toscane. Hij was daar niet om er het BK voor te bereiden, wel om zich klaar te stomen voor de Tour.

“Mijn trainer heeft een verblijf in Lucca waar ik gratis kan verblijven en vanwaar ik schitteren­de trips in de prachtige maar tegelijk ook loodzware Toscaanse regio kan maken”, vertelt Pauwels. “Ideaal dus om me voor te bereiden op de Tour. Tegelijk leerde ik wennen aan de hitte, die ook in de Tour altijd een rol speelt. Na mijn zege in Yorkshire heb ik een aantal weken rust ingebouwd. Dat stelt me nu in staat om voor een tweede keer dit seizoen te pieken. Ik ben op mijn ideale gewicht, trapte goeie wattages op training en voel me klaar om hopelijk opnieuw op de voorgrond te treden in de Tour. Samen met mijn trainer overliep ik ook het rittensche­ma. We stipten enkele ritten aan die het best bij mij passen, maar je kan zoveel plannen maken als je wil, je zal toch de actuele situatie moeten afwachten om te zien wat kan en niet kan.” Voor de Tour is er echter ook nog het BK. De Edegemnaar, die nu al enkele jaren in De Haan aan zee woont, vindt het bijzonder prettig dat hij eens kan koersen in de streek waar hij vroeger zo dichtbij woonde.

“Er zullen ongetwijfe­ld heel wat mensen langs de kant van de weg staan die ik goed ken en dat geeft toch altijd wat extra pigment. Als enige deelnemer van mijn ploeg zal het niemand verbazen dat ik geen hoge verwachtin­gen heb. Wat niet wil zeggen dat ik totaal kansloos ben. Het BK verloopt altijd volgens een wat apart scenario. Er komt sowieso een vroege vlucht tot stand en het is de kunst om daarbij te zitten. In een goeie dag kan je dan ver geraken. Zie naar Preben Van Hecke, die zo twee jaar geleden de titel pakte.”

“Ik heb alleszins niets te verliezen. Ik probeer mee in de aanval te trekken en dan zien we wel waar het schip strandt. Geraak ik mee tot in de finale en kan ik meestrijde­n voor de titel, des te beter. Loop het op niets uit, dan zijn er geen potten gebroken en heb ik alvast een goeie training voor de Tour achter de rug. Ik vertrek zonder stress.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium