Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen er iet s moois van maken”

Eerbetoon aan legendaris­che werptraine­r Albert Roelants

- (basp)

Ac Brabo pakt vandaag op Ruggenveld met een nieuwe organisati­e uit: de Open Meeting Albert Roelants. Het speerwerpe­n belooft spektakel met Jarne Duchateau (Ac Brabo) die er de limiet voor het EK beloften van 74m40 wil halen.

Ac Brabo stopte met zijn veldloop, maar de club zet wel een nieuwe atletiekme­eting op de kalender. “Door het wegvallen van onze cross in de winter, wilden we absoluut een meeting organisere­n”, vertelt organisato­r en Ac Brabo-trainer Patrick Bosschaert. “Het werd een open meeting waar we iets moois van willen maken.” Antwerpen in het algemeen en Brabo in het bijzonder heeft een reputatie als het op speerwerpe­n aankomt. Zowat alle beste Belgische speerwerpe­rs ooit hebben Antwerpse roots. “De volledige top drie aller tijden van België zal aanwezig zijn op onze meeting. Johan Kloeck (Belgisch recordhoud­er met 83m65), Tom Goyvaerts (82m25 in 2009), Marc Van Mensel (81m59), allemaal mannen van Antwerpen die ooit bij de club zijn geweest”, weet Bosschaert. Maar de man waar het om draait, is de legendaris­che werptraine­r Albert Roelandts. “Albert is als eerste echte speertrain­er de grondlegge­r van het Antwerpse speersucce­s. Met hem is het begonnen. Hij is net 95 jaar geworden. Honderden kampioenen heeft hij groot gemaakt. We willen hem een mooi eerbetoon geven.”

Ook de huidige generatie zal zich tonen. Belgisch jaarrangli­jstaanvoer­der met 74m19 Jarne Duchateau is de te kloppen man. “Ik hoop dat Jarne zijn limiet voor het EK beloften zal gooien. Ook Neal Mory, de Belgisch recordhoud­er bij de cadetten, is erbij. Sinds een maand is hij ook bij mijn komen trainen. Onlangs gooide hij al 61m93. Ook junior Lukas Bats is gigantisch gemotiveer­d om heel ver te gooien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium