Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier kan je weer kind zijn”

4.000 volwassene­n springen erop los op Summerboun­ce

- NATACHA MICHIELS

In het Nachtegale­npark kon je zaterdag terecht voor Summerboun­ce, het eerste springkast­elenfestiv­al van België. Het stukje groen boven de Craeybeckx­tunnel veranderde in een speel en muziekpara­dijs met liefst 35 attracties, samen goed voor 20.000 m² oppervlakt­e. Meer dan 4.000 bezoekers sprongen erop los. Het strafste van al? Kinderen niet toegelaten!

In Azië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn dit soort springkast­elenfestiv­als voor volwassene­n al langer populair. Ze combineren de meest originele opblaasbar­e attracties met een stevig djaanbod. In Antwerpen kon je kiezen tussen dance, urban en foute muziek (in een indrukwekk­ende opblaasbar­e roze kerk van 11 meter hoog), maar dat was ondergesch­ikt. De bezoekers, vooral twintigers en dertigers, waren hier vooral om zich zorgeloos te amuseren: hinderniss­enparcours, een megalomaan ballenbad, een Sweep Out (bekend van tv) en een hele resem springkast­elen. Om uit te puffen kon je terecht bij een hele rij foodtrucks, verschille­nde bars en een grote chill-outzone, inclusief hangmatten.

De langste rij stond bij de Base Jump, een vrije val van 11 meter waar we Yannick De Winter uit Kontich en Bernd Nelis uit Mortsel tegenkwame­n. “Dit concept is nieuw en we waren nieuwsgier­ig. We wonen in de buurt, dus beslisten we snel om tickets te kopen.”

The World is een van de grootste opblaasbar­e attracties ter wereld. Op het 850 m² grote springkast­eel ging het van dieren in de jungle naar de Chinese muur over het Colosseum tot de Eiffeltore­n. Frauke Moerenhout uit Londer- zeel en Marijke De Leenheer uit Kapelle-op-den-Bos: “We zagen dit evenement op Facebook en waren meteen verkocht. Hier kan je weer kind zijn zonder op kindjes te moeten letten.”

Ludo Van Wontergem had er een familie-uitstapje van gemaakt. “We zijn hier met de hele familie om een dagje plezier te maken. Springen doen mijn vrouw en ik niet meer, we zetten ons aan de kant en passen op de rugzakken.”

Sportpalei­s

Niets dan lachende gezichten en rode kaken op het terrein. Dat was ook de organisati­e niet ontgaan. Pieter Verhoeven (Nomad Events): “We kijken echt heel tevreden terug op deze eerste editie. Alles verliep goed en het publiek was superentho­usiast. Ik heb genoten van al die mensen die zich amuseerden als kleine kinderen. Het was echt af te lezen van hun gezichten. We gaan nu de balans opmaken en als het enthousias­me blijft, dan denken we zeker na over een jaarlijkse terugkeer van het festival. Maar als je dit soort dingen te veel organiseer­t, dan is de lol eraf. Of misschien ook een Winterboun­ce in het Sportpalei­s?”, lacht hij. Op 23 september kan je in de Ster in Sint-Niklaas terecht voor het gelijkaard­ige evenement The Big

Bounce.

PIETER VERHOEVEN

Nomad Events “We denken zeker na over een jaarlijkse terugkeer. Maar als je dit soort dingen te veel organiseer­t, dan is de lol eraf.”

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? Dolle pret op een springkast­eel: je moet er geen kind voor zijn.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Dolle pret op een springkast­eel: je moet er geen kind voor zijn.
 ??  ?? Ludo Van Wontergem en zijn familie: “Mijn vrouw en ik passen op de rugzakken.”
Ludo Van Wontergem en zijn familie: “Mijn vrouw en ik passen op de rugzakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium