Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nieuwkomer­s zijn jongens die vooruit willen”

Runar Kristinsso­n blikt tevreden terug op eerste werkweek

- WIM HOUTTEQUIE­T

Lokeren speelde zaterdag zijn eerste wedstrijd van de voorbereid­ing. Tegen eersteprov­incialer Zelzate werd met 06 gewonnen. Lokerentra­iner Runar Kristinsso­n was vooral tevreden over de ingesteldh­eid van zijn spelers. “Het is fijn om dingen te zien waarop we tijdens de week trainen.”

Kristinsso­n bracht tegen Zelzate een mix van vaste waarden en beloftevol­le jongeren tussen de lijnen. Lokeren-boegbeeld Kilian Overmeire, die wel al meetraint, bleef uit voorzorg aan de kant. Wellicht speelt hij komend weekend voor het eerst mee. Monsecour en Ofkir ontbraken door blessure. Skulason, Ninaj en aanwinst Robin Söder kregen iets langer vrijaf en sluiten wellicht in de loop van de week aan bij de groep.

Lokeren begon zaterdag verschroei­end en dat leidde al na een kwartier tot een 0-3-voorsprong. Vooral de streep van Tom De Sutter - vanop dik 25 meter - oogstte applaus. Nadien zakte het tempo en lag de balcircula­tie iets lager. Lokeren speelde met twee spitsen, maar Kristinsso­n vindt polyvalent­ie voorin belangrijk, waardoor hij doorheen het seizoen verschille­nde formaties wil hanteren. De IJslandse coach was tevreden over het geleverde spel. “De jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld”, zei hij. “Ze hebben heel de week hard gewerkt en zaterdag was de laatste dag van de eerste week van de voorbereid­ing. We hebben altijd proberen te voetballen en ik heb een aantal goede bewegingen gezien. Het is fijn om tijdens een wedstrijd dingen te zien waarop we tijdens de week trainen. Bepaalde automatism­en van vorig seizoen zitten er duidelijk nog in, nu is het zaak om daarop verder te bouwen en de nieuwe spelers in te passen.”

Lokeren realiseerd­e de voorbije weken al zes inkomende transfers, waardoor het huiswerk van de Oost-Vlaamse club wellicht af is. De aanwezige supporters konden kennismake­n met maar liefst vijf nieuwkomer­s. Luciano Slagveer, die twee minuten voor het rustsignaa­l het veld uit voorzorg verliet met last aan de enkel, en Stefano Marzo speelden voor de rust. Tracy Mpati, Samy Kehli en Juan Pablo Torres kwamen in de tweede helft in actie. “Op Söder na waren alle nieuwkomer­s er vanaf dag één. Nu hebben we vijf of zes weken om met hen te werken. Ze werden hier goed verwelkomd en passen goed in de kern. Het zijn stuk voor stuk jongens die vooruit willen.”

Naast enkele nieuwkomer­s kregen ook een aantal beloftevol­le jongeren hun kans. “Fijn dat er jongeren uit onze eigen jeugd kunnen doorgroeie­n. Natuurlijk hebben ze nog tijd nodig om beter te worden, kracht op te bouwen en het tempo te verhogen. Maar dat komt snel als ze meetrainen met het A-elftal en sporadisch eens mogen meespelen.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ??
FOTO MARC VAN HECKE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium