Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Red Panthers naar kwartfinal­es

België stunt tegen NieuwZeela­nd

-

De Red Panthers verzekerde­n zich dit weekend door twee zeges van de kwartfinal­es op het World Leaguetorn­ooi in SintLambre­chtsWoluwe en allicht ook al van hun stek op het WK van volgend jaar.

Tegen Maleisië, de minst gereputeer­de tegenstand­er in hun reeks, maakten de speelsters van bondscoach Niels Thijssen er onverhoopt een doelpunten­kermis van. De Aziatische vrouwen, bijwijlen nogal potig, kregen negen goals om de oren, zonder zelf te kunnen scoren. “Nochtans stond er veel druk op de ketel”, toonde de coach zich opgetogen over het spel. “Dit was niet alleen de match die we móésten winnen, we beseften vooraf dat we ook het initiatief zouden moeten nemen. Een paar vroege doelpunten hebben ons daarbij flink geholpen.”

Gisteren was het niét aan de Red Panthers om het spel te dicteren, maar was de tegenstand­er wel Nieuw-Zeeland, de nummer vijf van de wereld en vorig jaar in Rio nog vierde op het olympisch tornooi. Een fysiek sterk team, dat de Belgische vrouwen liet afzien. Gelukkig konden die rekenen op een uitstekend­e doelvrouw Aisling D’Hooghe, die er met knappe reddingen voor zorgde dat het bij de rust nog 0-0 stond. En dan was er Anouk Raes, die in de 44e minuut een schietkans aangreep voor het enige doelpunt van de partij. Een doelpunt dat zekerheid bracht over een stek in de kwartfinal­es én waarschijn­lijk voor het WK 2018. “Ik heb het niet eens gezien”, bekende Thijssen. “Ik was me net boos aan het maken op een verdedigst­er op de bank omdat het niet liep zoals ik wilde. Uiteindeli­jk vond ik onze winst niet onverdiend. Als je scoort en de ander niét, win je. Tegen Australië was het nog andersom.”

Dinsdag (20.45u) spelen de Belgen hun laatste groepsweds­trijd, tegen Spanje.

 ?? FOTO BELGA ?? Raes (centraal) heeft de enige treffer gescoord tegen NieuwZeela­nd.
FOTO BELGA Raes (centraal) heeft de enige treffer gescoord tegen NieuwZeela­nd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium