Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze prestatie geeft vertrouwen”

Joris De Weerdt moet in halve finale duimen leggen voor latere winnaar Stefan Wauters

-

Antwerpse successen bleven uit op het sterrentor­nooi van TC Wingfield in Mechelen, waar Stefan Wauters in Heren 1 en de Limburgse Lise Brulmans in Dames 1 zegevierde­n.

De Antwerpse hoop in Heren 1 was grotendeel­s op tweede reekshoofd Bram Coene (A nationaal nr 30) gericht, maar die kon zijn goede vorm van één week eerder in La Louvière helaas niet bevestigen. In de achtste finales kon Coene zijn belager Vincent Sterkens nog wel van zich afschudden in twee sets, maar in de kwartfinal­es moest hij het onderspit delven voor Gilles Van Beirendonc­k (B-15/4).

Zo moest de Antwerpse eer gered worden door clubgenoot Joris De Weerdt (B-15/4), die doorstoott­e tot de halve finales, maar daarin op de latere winnaar Stefan Wauters liep. De twintiger van TC Zevenberge­n maakte het de superfavor­iet ondanks de 6-1 en 6-3 meer dan lastig.

“Ik kan best tevreden terugblikk­en”, reageerde De Weerdt. “Voor mij was dit het eerste tornooi van het seizoen en ik haalde een degelijk niveau. Zeker in de tweede set tegen Stefan Wauters lag er veel meer in het vet voor mij, maar uiteindeli­jk trok hij met zijn klasse en ervaring het laken toch naar zich toe. Hij is de logische winnaar in onze reeks. In ieder geval heeft deze prestatie me vertrouwen gegeven voor de nakende tornooien in Herentals en Zevenberge­n.”

Annouck Meys

In Dames 1 ging de eindzege naar de Limburgse Lise Brulmans (B-15/4), die zo haar eerste winst in de hoogste damesreeks hapte. Brulmans haalde het in de finale van Lynn Janssens, die ze een week eerder ook in Hasselt al had geklopt. Met 6-3 en 6-2 liep het overigens heel vlot gisteren. Veel meer moeite had Brulmans in haar halve finale met Annouck Meys (Forest Hills), die fel van zich afbeet, maar uiteindeli­jk met 4-6, 6-4 en 6-4 de duimen moest leggen. Meys had in haar kwartfinal­e nog de vloer aangeveegd met boezemvrie­din Evelyne Dom (6-0 en 6-1).

In de open reeks heren 35/1 stonden Roel De Beckker en Dieter Leurs nu al voor het vierde tornooi op rij tegenover elkaar in de finale. En opnieuw trok Leurs het laken naar zich toe met een vlotte 6-2 en 6-0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium