Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Al 450 mensen in WATT-toren

Efteling, Panenka en Pelckmans bij nieuwkomer­s

- CHRISTOF WILLOCX

Een half jaar na de opening werken er al zo’n 450 mensen in de WATTtoren op de Mechelsest­eenweg. Deze week verhuist ook Panenka, het productieb­edrijf van Tom Lenaerts, naar daar.

Electrabel verhuisde zijn Antwerpse hoofdkanto­or in de zomer van 2015 van de Mechelsest­eenweg naar de stationsbu­urt. Daardoor kwam de toren waar het bedrijf in zat, leeg te staan. Projectont­wikkelaars L.I.F.E. en Fosbury & Sons lieten de toren opknappen tot een ruimte waar veel bedrijven konden samenhokke­n. De toren kreeg de naam WATT mee, een afkorting voor ‘Working Apart, Thinking Together’, en een verwijzing naar de vroegere bewoner Electrabel.

Elf bedrijven

Een half jaar na de opening van de WATT-toren zijn er al elf bedrijven die beslist hebben om naar het gebouw te verhuizen. Deze week komt ook Panenka, het productieh­uis van televisief­iguur Tom Lenaerts, naar de toren. Tot nu zat Panenka op het Zuid.

Ook het Nederlands­e pretpark De Efteling zit sinds kort in de WATT-toren. “Wij stellen hier zes mensen van onze marketinga­fdeling tewerk”, zegt Margreet Paauwe, country manager van De Efteling in België. “Hiervoor zaten we in een klein kantoortje op de Meirbrug. We zijn verhuisd omdat we in de WATT-toren parking hebben voor onze werknemers, er genoeg vergaderza­len zijn en omdat deze locatie betaalbaar­der is dan een stek in het centrum.”

De Efteling bedenkt vanuit Antwerpen marketingc­ampagnes voor de Belgische markt. “Mensen kunnen hier geen tickets kopen voor het pretpark. Daarvoor moeten ze in Nederland zijn”, benadrukt Paauwe.

Ook Pelckmans Uitgevers verhuist vanaf september naar de WATT-toren. “Ons hoofdkanto­or blijft in Kalmthout. Maar met extra vestiginge­n in Antwerpen en Gent zijn we beter bereikbaar voor onze bezoekers”, zegt directeur Tom Pelckmans. “In Antwerpen brengen we onder meer onze afdelingen Van Halewyck, Polis en Pelckmans Pro samen.”

Ook Osar Architecte­n en het ontwerpbur­eau Kandesign zijn naar de WATT-toren verhuisd.

Flexibele werkplekke­n

In de WATT-toren zitten niet alleen bedrijven met een vast kan- toor. Er zijn ook flexibele werkplekke­n, die voor een periode kunnen worden verhuurd. Het bedrijf Fonsbury & Sons biedt vandaag op de eerste verdieping van de toren 3.000 vierkante meter flexibele werkruimte aan. Die ruimte wordt tegen september met 1.000 vierkante meter uitgebreid.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De medewerker­s van De Efteling hebben een vaste stek in de WATTtoren.
FOTO WIM HENDRIX De medewerker­s van De Efteling hebben een vaste stek in de WATTtoren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium