Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Samson en Gert verkopen al drie ‘Sportpladi­jzen’ uit

-

“Op, op, alles is op”, zongen Samson en Gert in een van hun bekendste hits. De chocolade, de limonade, de koekjes. En nu ook de 48.000 tickets voor hun drie shows voor volwassene­n in het ‘Sportpladi­js’ – sorry, Sportpalei­s. De belangstel­ling is zo groot dat Samson Belgiës grootste concerthal gemakkelij­k nog een vierde, en misschien wel een vijfde keer kan uitverkope­n.

Ketnet bestaat binnenkort twintig jaar, en dat wordt gevierd met

#Throwback Thursday. Wrappers van het eerste uur Steven Van Herreweghe en Sofie Van Moll

presentere­n het spektakel. En Samson en Gert zijn de headliners. Het evenement in het ‘Sportpladi­js’, zoals de sprekende hond zegt, richt zich niét op kinderen. Het is er speciaal voor de kijkertjes van toen, inmiddels volwassene­n met een job.

“Heel veel twintigers en dertigers zijn opgegroeid met Samson en Gert”, zegt Gert Verhulst. “Ze komen zelfs speciaal naar onze kerstshows kijken. Voor hen is het pure nostalgie.”

Dat de hang naar die onbezonnen en zorgeloze kindertijd zo diep zou zitten, had zelfs Verhulst niet kunnen voorspelle­n. “De eerste show voor 16.000 fans, op 30 november, was in 24 uur uitverkoch­t. Daar stonden we van te kijken”, zegt pr-manager Jan Pieter Boodts bij Studio 100.

“Toen we gisterocht­end ( zater-

dag, red.) de ticketverk­oop voor de tweede show begonnen, waren alle tickets weg in vijf minuten. Op zo’n korte tijd het Sportpalei­s vullen: dat kunnen alleen wereldster­ren, de Rihanna’s van deze wereld. Nog groter was onze verbazing dat na de bekendmaki­ng van de derde show ook die meteen was uitverkoch­t.”

Dat betekent dat eind november, begin december alles samen 48.000 jongvolwas­senen zullen meezingen en dansen op Alles Is

Op, Samsonrock en Wij Zijn bij de Brandweer. Dat aantal kan oplopen, want er is een wachtlijst geopend voor een mogelijk vierde show. Daarmee zouden Samson en Gert het succes evenaren van Dimitri Vegas and Like Mike, die vorig jaar vier keer het Sportpalei­s vulden.

 ?? FOTO DBA ?? Samson en Gert.
FOTO DBA Samson en Gert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium