Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Craybex laat principe s varen voor snoepreisj­es

-

Het voorafgaan­de circus rond de verkiezing van de bondsvoorz­itter was al weinig verheven, maar zaterdag werd een absoluut dieptepunt bereikt. Guy Craybex (68), die met een bevelschri­ft van de Brusselse rechter in de hand de stemming voor de voorzitter had kunnen kelderen, keerde plots zijn kar nadat hem enkele beloftes waren gedaan. Wat hij vrijdag nog als heilige principes verkocht, liet hij nu met de medewerkin­g van het hele Uitvoerend Comité varen voor wat snoepreisj­es.

Naar WK in Rusland

Zo mag hij, hoewel hij niet langer lid is van het UC van de voetbalbon­d, volgend jaar toch als UC-lid mee naar het WK in Rusland. Anders had hij moeten thuisblijv­en. Bovendien blijft hij, ook al tegen de geplogenhe­den in, delegatiel­eider op de reizen van de nationale be- loften (U21) in het buitenland. Ook dat was vroeger alleen voorzien voor leden van het UC. Eerder had de Pro League hem afgevoerd als kandidaat-lid voor de dopingcomm­issie van de Europese voetbalbon­d UEFA. Ook die beslissing werd herroepen en hij wordt nu toch voorgedrag­en. Daarmee werd Craybex gepaaid en hij liet zijn klacht vallen. Wat ons voetbal er allemaal mee vooruit is, mag Joost weten.

“Ik ben niet in de fout gegaan, dat waren zij”, aldus de 68-jarige Craybex. “Ik kreeg een contract voor vier jaar als UC-lid en na een jaar hebben ze dat onwettelij­k verbroken. Het is logisch dat ik dan mijn rechten laat gelden. Ze hadden me al stokken in de wielen gestoken door Beerschot Wilrijk onder veel druk mijn lidmaatsch­ap te laten intrekken. Ik kon toch niet zomaar over me heen laten lopen?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium