Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ivan Leko wil blauwzwart nieuwe impulsen geven

-

Tegen de zwakke eersteprov­incialer Westkapell­e won het Club Brugge van Ivan Leko zaterdag met sprekend gemak met 09. Veel te vroeg voor conclusies, maar toch een paar punten om te onthouden.

Debuut Ivan Leko

De Kroaat is een mode-icoon, maar hield het zaterdag onder de bewolkte hemel aan zee sober in een nieuw trainingsp­ak van de nieuwe kledijspon­sor Macron. Leko stond de hele tijd recht en hield het rustig.

Nieuwe stijl

“We waren de aanpak van Michel Preud’homme gewoon”, vertelde Dion Cools na de match in een reactie op de website van de club. “Er is een nieuwe tactische lijn en het is belangrijk om nu goed te luisteren naar de coach, want het is iets helemaal anders. Het is aanpassen, maar dat lukt wel.” Wat was er dan anders? Tegen een eersteprov­incialer die amper drie weken vakantie achter de rug had en slechts één keer gevaarlijk was, is dat wegens het overwicht moeilijk te traceren. De kleppers - Horvath, Engels, Izquierdo, Refaelov, Wesley, Van Rhijn, Rotariu - ontbraken nog en ook Hubert, Mera, Immers, Masovic, Diaby en Strandberg waren er niet bij. Leko liet niettemin in elke helft twee verschille­nde ploegen opdraven en telkens in de klassieke 4-3-3. De draaiende driehoek op het middenveld sprong in het oog, met een in balbezit constant infiltrere­nde nummer tien. Er is ook een belangrijk­e rol weggelegd voor de buitenspel­ers. Leko zal graag gezien hebben hoe sommige goals na een geslaagde actie op de flank tot stand kwamen. Het is duidelijk dat het puur verticale spel van Michel Preud’homme zal afgezworen worden.

Nieuwkomer­s tonen zich

Club Brugge onderging de jongste weken een verjonging­skuur. Het rekent op Leko om ze beter en volwassene­r te maken en te inte- greren. Voor de rust was enkel de bij Ajax opgeleide buitenspel­er Acolatse een starter, maar de exspeler van Westerlo opende wel meteen de score. In de tweede helft kon de amper 19-jarige Nigeriaans­e spits Emmanuel Bonaventur­e Dennis zich in de kijker spelen. Ook Jordy Vanlerberg­he kan zo’n revelatie worden. Hij scoorde de negende goal.

Club blijft populair

Club Brugge is en blijft populair. Het weer zat tegen, maar toch daagden er ruim 1.500 mensen

op voor een eerste oefengalop in de Knokse deelgemeen­te, waar Club eerstdaags met de bouw van een nieuw complex wil starten. Kampioen of niet, blauw-zwart blijft tot de verbeeldin­g spreken en is een garantie op een kasnummer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium