Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil het als prof zo ver mogelijk schoppen”

20jarige belofte Younes Achter krijgt zijn k ans van trainer Laszlo Bölöni

-

Zowel woensdag op Brasschaat als zaterdag tegen Zwarte Leeuw kreeg Younes Achter van Laszlo Bölöni telkens een helft de kans zicht te bewijzen. De 20jarige belofte plukt zo de vruchten van veel arbeid na maanden revalidati­e na een spierscheu­r.

“Dit is mijn tweede seizoen bij

b Antwerp”, vertelt Younes Achter – spreek uit ‘asjter’ -, die van Marokkaans­e origine is. “In Vlaanderen zegt iedereen het op zijn Vlaams

(lacht). Niet erg, dat ben ik al gewend. Voordien speelde ik bij Waasland Beveren, waar ik geen kans kreeg”, zegt Achter, die in Brasschaat afgelopen woensdag erg mooi scoorde en zaterdag tegen Zwarte Leeuw opnieuw aan de aftrap verscheen.

“Het is leuk om als belofte met de het eerste elftal te kunnen spelen. Wat mijn beste positie is? Ik denk dat ik vooral een aanvallend­e middenveld­er ben. Verdedigen­de middenveld­er (zoals Bölöni hem telkens uitspeelt, red.) lukt ook wel, ik moet het vooral van mijn polyvalent­ie hebben.”

Achter heeft nochtans moeilijke maanden achter de rug.

“Ik kom terug uit blessure, dus de oproep van Bölöni kwam zeer onverwacht. Ik kampte met een spierscheu­r van zeven centimeter in de quadriceps. Daardoor speelde ik de jongste maanden erg weinig. Ik kom van erg ver terug, maar nu loopt het lekker, dankzij de goede zorgen bij Antwerp. Ik sta weer scherp en train verder met de A-kern. Ik mag bovendien met heel wat grote namen en goeie voetballer­s werken, mensen van wie ik veel kan leren. Het is zwaar, maar het loopt steeds beter en ik word goed omringd.”

Achter loopt hoog op met trainer Bölöni.

“Het is een heel goeie coach, zeker door de manier waarop hij met de spelers omgaat. Hij is streng, maar er wordt ook gelachen. Hij laat ons hard werken. Prof worden was en is nog altijd mijn grote droom, en mede daardoor ben ik vroegtijdi­g van school weggebleve­n. Ik ben al twintig, echt jong is dat nu ook weer niet meer, maar ik wil het zo ver mogelijk schoppen. Ik blijf de lat hoger leggen, dat is het mooie aan voetbal. Ik weet ook: als je hard genoeg je best doet, kun je veel waarmaken. Ik heb nog steeds geen contract, maar dat is niet erg.”

“Ik wil vooral het gevoel hebben dat ik me op het hoogte niveau kan bewijzen. Hopelijk krijg ik dit seizoen mijn kans. Als dat niet het geval is, zal ik blij zijn dat ik deze ervaring mocht meemaken”, zegt Achter, die meedeed aan de ramadan. “Het is heel zwaar geweest, maar je moet op de tanden bijten. Dan komt alles goed.”

 ??  ?? Youness Achter kopt de bal weg achter de rug van Gianni Vets van Zwarte Leeuw.
FOTO
GREGORY VAN
GANSEN
Youness Achter kopt de bal weg achter de rug van Gianni Vets van Zwarte Leeuw. FOTO GREGORY VAN GANSEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium