Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het ging gewoon heel vlot”

-

Alexis Krug heeft na een indrukwekk­ende solo de halve triatlon van Brasschaat op zijn palmares gezet. De triatleet uit Achterbroe­kKalmthout had aan de finish 4’30 voorsprong op Bert Jammaer.

Van start tot finish lag Krug op kop. Na 1,9 kilometer zwemmen in de E-10-plas, 90 kilometer fietsen (naar Hoogstrate­n en terug) en 21,1 kilometer lopen in het Park van Brasschaat finishte hij in 3u56'42. Bert Jammaer (4u01'35) en Niels Horsten (4u04'54) volgden op respectabe­le afstand.

“Ik was redelijk snel weg in het zwemmen, wat ook de bedoeling was”, overloopt Krug zijn triatlon. “Ik zag dat ik na het zwemmen een serieuze voorsprong had. Op de fiets heb ik niet getwijfeld en direct stevig doorgefiet­st. Toen ik onderweg de tussentijd­en hoorde en doorhad dat mijn voorsprong groeide, gaf dat motivatie. Het feit dat ik na het fietsen al een redelijk marge had, maakte dat ik ontspannen kon lopen. Uiteindeli­jk had ik 4'30 voorsprong. Dat is best veel. Het ging redelijk vlot.”

Vorig jaar stuitte Krug nog op een sterke Stenn Goetstouwe­rs (nu niet van de partij) in Brasschaat. Zondag stond hij één trapje hoger op het podium. “Brasschaat was in de eerste plaats een voorbereid­ingswedstr­ijd op mijn hoofddoel van 2017: de Iron Man 70.3 Zell am See in Oostenrijk eind augustus. Dat wordt mijn eerste 70.3 en mijn eerste individuel­e buitenland­se wedstrijd. Mijn eerstvolge­nde triatlon is volgende vrijdag al: de Muur Challenge in Geraardsbe­rgen.”

Krug draait een degelijk seizoen. “Het gaat goed. Ik begon met een zege in de kwarttriat­lon van Geel. Daarna had ik helaas twee mindere wedstrijde­n in het Sportevent­scircuit, in Bilzen en Lac's de l'eau d'Heure. Jammer, want ik had van dat klassement een doel gemaakt. Onlangs werd ik nog vierde in de Caveman. Globaal ben ik tevreden over mijn seizoen, vooral met deze zege er nog bij.”

Voor de 30-jarige Krug was triatlon een late roeping. Pas in 2013 brak hij door. “De halve afstand ligt me erg goed. Ik doe het ook heel graag. Of ik ooit een volledige triatlon wil doen? Ooit wel, maar dat is nu niet aan de orde. Daarvoor zal ik ook helemaal anders moeten trainen. Ik werk ook voltijds als projecting­enieur. Nu kan ik nog genieten van mijn snelheid vanop de kwart, maar eens ik de volledige doe, geraak ik dat kwijt.”

Karen Steurs uit Sint-Jobin't-Goor was de beste vrouw in 4u33'37.

(basp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium