Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste zege doet altijd deugd”

Robin Verheyden en Eric Dollez halen het in de spurt

-

De deelnemend­e renners van het organisere­nde Edegem BC hebben voor een stunt gezorgd. In de twee voorziene reeksen lieten Robin Verheyden en Eric Dollez allebei hun eerste zege van het seizoen optekenen.

In de eerste reeks reden Robin Verheyden, Tom Vermeiren en Pieter Willems in de finale van de rest weg. Het was eerstgenoe­mde die het haalde.

“De wind speelde een belangrijk­e rol”, vertelde Verheyden. “Hij blies fel in het nadeel en dat maakte het er niet gemakkelij­k op. Toen het in de finale ook nog eens ging motregenen, kwamen de kasseitjes waarover we moesten rijden er plots spekglad bij te liggen. Ik zag een renner vallen en bouwde daarom wat voorzichti­gheid in. Gelukkig regende het niet lang en droogde de kasseistro­ok vrij snel op. In de fi- nale draaide ik de laatste rechte lijn als laatste op. Tot mijn eigen verbazing kon ik mijn twee medevlucht­ers nog remonteren en nipt de zege pakken. Dit is mijn eerste zege van het seizoen en daar ben ik uiteraard heel blij mee.”

Ook tweede reeks eindigde op een spurt met drie. Deze keer was het Eric Dollez die het haalde voor Jeroen Das en Vincent De Saedeleer.

“Kort voor de start van de tweede reeks begon het opnieuw te regenen”, aldus Dollez. “Ik startte eerlijk gezegd met wat schrik omdat ik in de eerste reeks een aantal renners tegen de grond had zien gaan. Gelukkig droogde het ook nu op zodat we nog een eerlijk verloop kregen. Toen ik zag dat we met drie voorop kwamen, gaf me dat een boost. Ik heb alles op alles gezet in de laatste honderden meters en dat heeft geloond. Ik won de spurt met ruim verschil. Ook voor mij was het de eerste zege van het seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium