Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mikken op middenmoot

- WIM HOUTTEQUIE­T

Waasland-Beveren begint aan zijn zesde seizoen op het hoogste niveau. De vijf voorbijgaa­nde jaren vocht de OostVlaams­e club steevast tegen de degradatie. Het valt dan ook af te wachten of ze er dit jaar de degradatie­strijd eens achter zich kunnen laten. Voorzitter Dirk Huyck koestert namelijk al enkele jaren de ambitie om uit te groeien tot een stabiele middenmote­r. Waasland-Beveren is overigens niet langer de duiventil van weleer en wist voorlopig zijn kern samen te houden. Voorlopig, want er is interesse voor verscheide­ne sterkhoude­rs. De club stelt echter alles in het werk om iedereen aan boord te houden, maar beseft dat het niet evident zal worden.

Intussen haalde Waasland-Beveren drie versterkin­gen in huis. De Japanse recordaanw­inst Ryota Morioka moet Siebe Schrijvers doen vergeten en een vleugje creativite­it toevoegen. Schryvers dient als doublure van Jans en Van Damme mag door schorsing pas in januari aantreden. Voor de rest bleef het nog akelig stil op de Freethiel. Een doelman die de concurren- tie met Goblet moet aangaan, maar vooral een creatieve flankaanva­ller, die Langil moet doen vergeten, zijn absoluut noodzakeli­jk om met een gerust gemoed de competitie aan te vatten.

Met kersvers hoofdtrain­er Philippe Clement, die een contract voor drie seizoenen tekende, hoopt Waasland-Beveren eindelijk op stabilitei­t. De 43-jarige oefenmeest­er treedt voor het eerst uit de schaduw en liet een veelbelove­nde indruk na tijdens de voorbereid­ing.

Mocht de fusieclub de kern kunnen samenhoude­n en nog twee noodzakeli­jke versterkin­gen in huis halen, zit er misschien zelfs iets meer in dan een 13e stek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium