Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Defensief versterkt, offensief verzwakt

- THOMAS STANDAERT

Voor het eerst in de clubgeschi­edenis begint KAS Eupen aan zijn tweede opeenvolge­nde seizoen in de hoogste klasse. Het behoud blijft, net als vorig seizoen, de hoofddoels­telling. Met de huidige kern zou dat moeten lukken en kan Eupen misschien zelfs verrassen.

De resultaten in de voorbereid­ing zijn alvast veelbelove­nd. Eupen hield Borussia Mönchengla­dbach in bedwang (2-2) en haalde nadien zelfs zwaar uit tegen Roda JC (5-0). Het grootste pijnpunt van vorig seizoen werd in het tussenseiz­oen aangepakt. De vele tegendoelp­unten (84 in 40 matchen) waren vorig jaar de voornaamst­e oorzaak van de Eupense degradatie­zorgen. Met de komst van de Fransman Jordan Lotiès (121 matchen in de Ligue 1, 30 in La Liga) is er alvast een brok ervaring bijgekomen. Ook Tirpan (exMoeskroe­n) en linksback Hassan brengen Eupen kracht en gestalte bij, iets waar het vorig seizoen aan ontbrak. Met Van Crombrugge wist de ploeg van coach Jordi Condom (foto) - voorlopig? - zijn begeerde doelman te behouden.

Offensief moet Eupen het vertrek van Onyekuru (via Everton naar Anderlecht) en Sylla (naar AA Gent) zien op te vangen. Geen evidente opdracht, want het duo was vorig jaar goed voor 34 van de 60 Eupense competitie­goals. Nicolas Verdier (spits met een handleidin­g), Moussa Diallo (vorig sei- zoen nog in de tweede amateurkla­sse) en de Qatarezen Akram Afif en Hamza Alsenhaji moeten voor die doelpunten zorgen.

Met meer defensieve stabilitei­t gekoppeld aan minder offensieve slagkracht zien we Eupen ongeveer op dezelfde plaats eindigen als vorig seizoen (14e). We kunnen alleen maar hopen dat een avondje Kehrweg garant blijft staan voor evenveel spektakel als vorig seizoen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium