Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tonen dat ik elke wedstrijd wil spelen”

Lierse van Koen Weuts oefent vanmiddag tegen RKC

- KURT GULDENTOPS

Lierse vertoeft sinds maandag in het Nederlands­e Horst, waar het nog tot en met vrijdag zijn zomerstage afwerkt. Tussen de trainingss­essies door staat vanmiddag (16.00u) een oefenmatch tegen RKC op het programma.

Coach Fred Vanderbies­t onderwierp zijn spelersgro­ep de voorbije twee dagen telkens aan twee trainingen. Hij deed zijn jongens op Nederlands grondgebie­d uitgebreid op het kortere en het snellere werk overschake­len. Vandaag krijgt het trainingsw­erk enige afwisselin­g met de oefenwedst­rijd tegen RKC.

“Daarin zullen vooral spelers aan de bak komen die door omstandigh­eden de voorbije weken wat minder speelden. Zij die al veel aan zet waren, krijgen wellicht wat rust.”

Zaterdag tegen Eupen wil Vanderbies­t overschake­len op 90 minuten en moet zijn type-elftal steeds meer vorm gaan krijgen. Net als vorig seizoen is het zeker centraal achterin dringen geblazen. Met Fréderic Frans, Ludovic Buysens, Koen Weuts en Tim Hall zijn de posten dubbel bezet.

“Dat was vorig seizoen niet anders”, haalt Koen Weuts de schouders op. “En eerlijk, ik ben er niet zo mee bezig. Ik doe gewoon mijn stinkende best en wil tonen dat ik elke wedstrijd wil spelen. Maar dat is voor de andere jongens net hetzelfde, denk ik. De kern is breed en zo hoort het ook voor een team dat met ambitie start.”

Vraag is of Lierse niet aan hoofdzakel­ijk offensieve kwaliteit heeft ingeboet door het vertrek van Ayub Masika, Manuel Benson en straks ook nog Dylan De Belder?

“We hebben zeker kwaliteit verloren, maar er werd ook goed ingekocht. Ik denk dat we vooral nog aan onze offensieve automatism­en moeten werken en pas dan een evaluatie kunnen maken. De matchen tegen RC Genk, Zulte Waregem en Anderlecht waren heel leerrijk en hebben onze pijnpunten blootgeleg­d. We moeten er nu volop aan schaven en klaar zijn tegen 5 augustus.”

Ondertusse­n gaat het Lierse helemaal voor de wind in Nederlands Limburg. “Dit is een ideale gelegenhei­d om elkaar nog beter te leren kennen en nog sterker naar elkaar toe te groeien. Vorig seizoen heeft bewezen hoe belangrijk dat kan zijn.”

 ??  ?? Koen Weuts is sneller op de bal dan Chipciu en Thelin van Anderlecht.
FOTO TOM GOYVAERTS
Koen Weuts is sneller op de bal dan Chipciu en Thelin van Anderlecht. FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium