Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik beschik gelukkig over een groep krijgers”

Peter Schrauwen wil zo snel mogelijk 30 punten halen

-

Trainer Peter Schrauwen trok gisterenav­ond met zijn spelers het nieuwe seizoen op gang. Hij stelde wel vast dat er heel wat afwezigen waren. Toch wil hij na de recente promotie zo snel mogelijk zekerheid over het behoud krijgen.

b

“Om niet met de daver op het lijf te moeten lopen, wil ik zo snel mogelijk dertig punten pakken”, valt Peter Schrauwen, trainer van het gepromovee­rde Sint-Job, met de deur in huis. “De kern is er gewapend voor. Het team dat vorig seizoen de promotie afdwong, moet dat kunnen realiseren. Ik geloof er rotsvast in.”

Schrauwen hoopt uiteraard gespaard te blijven van al te veel blessures. “Als Lyra Dermaut een tijdje moet missen, wordt hun seizoen ook gehypothek­eerd. Ik hoop dan ook dat wij niet al te veel pech hebben.”

Jonas Peeters werd na de transferpe­riode nog als vrije speler aangetrokk­en. “Ons team is wel wat ouder geworden, maar wordt met jonge spelers aangevuld. Dat is stilaan een traditie en die gaan we niet doorbreken.”

Voor Schrauwen wordt eerste provincial­e wel nieuw. “Ik ken die reeks niet. Hopelijk kunnen we nog een tijdje op het elan van vorig seizoen doorgaan. Ik beschik gelukkig over een groep krijgers. Zij willen er altijd het hoofd voor leggen. Dat is belangrijk, want mentalitei­t wordt bij ons dit seizoen wel heel bepalend.”

Secretaris Walter Van Cotthem werd opgevolgd door Rudy Van De Walle. Minder prettig was de vaststelli­ng dat dieven gisteren met de laptop van de club aan de haal waren gegaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium