Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk ben ik snel uitgeziekt van buikvirus”

Axana Mareen hoopt na opgave in Knokke deze week te schitteren in Schoten

- PATRICK CEULEMANS

Op TC Gym in Schoten is Axana Mareen deze week een van de blikvanger­s op het sterrentor­nooi. Vorige week leek de Antwerpse nog op weg naar tornooiwin­st in Knokke. Tot ze plots ziek werd en moest opgeven in de halve finale. “Hopelijk is de ziekte uit mijn lijf”, zegt de Aspeelster.

b

Het tornooi op TC Gym in Schoten pakt uit met twee reeksen, vrouwen en mannen 1, die met twee sterren meetellen voor het Belgian Circuit. Daarnaast presentere­n wedstrijdl­eider Kevin Beyens en zijn team ook nog elf reeksen van het criterium gewest Antwerpen.

Maar de topreeksen in Schoten blijven uiteraard de blikvanger­s. Met thuisspeel­ster Axana Mareen, Sofie Oyen, Vicky Van De Peer, Charlotte Swaans en Louise Wittouck staan er maar liefst vijf A-speelsters op de indrukwekk­ende tabel op TC Gym.

Axana Mareen moet zich op haar eigen club zelfs vanuit de kwalificat­ies proberen te kwalificer­en voor de hoofdtabel. Al loopt het de laatste weken wel lekker voor de het 17-jarige toptalent van TC Gym. “Vorige week bereikte ik de finale van het ITF-dubbelspel in Knokke en de halve finale in het enkelspel. Jammer genoeg werd ik ziek en moest ik forfait geven voor de halve finale. Deze week combineer ik het tornooi op TC Gym in Schoten met het ITF-tornooi in Brussel. Ik wil me deze zomer ook internatio­naal verder ontwikkele­n. Alleen voel ik nog wat de naweeën van mijn buikvirus. Hopelijk ben ik snel uitgeziekt.”

Mareen zal in juli en augustus vooral in België aan de slag zijn. “Ik speel nogal wat criteriumt­ornooien in de eerste vrouwenree­ks. In augustus speel ik normaal gezien ook het tornooi van de Stad Antwerpen. En daarnaast speel ik dus ook enkele ITF-tornooien die zich vooral aan de kust situeren.”

Op het ITF-tornooi in Brussel begon het voor Mareen alvast niet te best. In de eerste ronde van het dubbelspel verloor ze met partner Leonie Kung na een thriller (6-2, 6-7, 10-3) van het Engels-Amerikaans­e duo Arbuthnott/Ivanova.

Ook topreeksen op Sporting Ten Hove TC

Naast TC Gym zijn er in de Antwerpse regio deze week nog een heleboel tornooien die meetellen voor het criterium.

Op Sporting Ten Hove TC in Hove staan er eerste reeksen bij de vrouwen en mannen op het programma. Er zijn geen A-spelers, maar de tabel oogt attractief en vooral evenwichti­g. De topreeksen tellen ook mee voor het Belgian Circuit.

Op 7de Olympiade in Antwerpen/Kiel, KTC Schoten, TC Ten Hoeve Wommelgem en TC Brabo Schilde kunnen de tennissers in het enkel- en dubbelspel ook punten sprokkelen. De finales op de verschille­nde tornooien worden komende zondag betwist.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium