Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen heel tevreden zijn”

Christian Iguacel wordt op EK vijfde met de 4 x 400 m-ploeg

- (basp)

Christian Iguacel behaalde met de Belgische 4 x 400 mploeg een vijfde plaats op het EK voor beloften in Polen. De Belgische beloften klokten in de finale een straffe tijd van 3’06”45.

b

Zowel in de reeksen als in de finale fungeerde Iguacel als tweede loper van de ploeg. “In de reeksen konden we ons vrij simpel plaatsen voor de finale”, zegt de 21-jarige Igaucel. “Ik liep als tweede en had een goeie wissel. Daarna kon ik controlere­nd lopen en in de tweede helft nog eens stevig doortrekke­n. In de reeksen heeft iedereen nog relatief op reserve gelopen, wat gunstig was voor de finale.” In die finale wervelden de jonge

Tornados naar de vijfde plek in 3’06”45. Minder dan drie seconden achter de winnende Britse ploeg (3’03”65). “In de finale had Alexander een sterke start. Ik moest gewoon volgen, maar in de bocht werd ik lichtjes gehinderd door de Duitser, die op mijn hiel trapte. Jammer,

want ik geraakte niet direct terug in het ritme. Op die manier verloren we de aansluitin­g met de top vier. Anders had er nog meer ingezeten.”

Twee jaar geleden werd de Wilrijkena­ar nog zesde met 4 x 400 m op het EK onder 20. Al wil Iguacel zich op termijn toch graag individuee­l plaatsen voor een 400 m op een groot kampioensc­hap. “Normaal was het de bedoeling om nu ook al individuee­l de limiet te lopen. Maar dat kwam er niet helemaal uit. Volgend jaar is er een EK in Berlijn. Dat lijkt me een realistisc­h doel. Dan zou ik ineens bij de groten kunnen meedoen op het EK.”

Borlées

Zaterdag kan Igucael zich nog eens tonen op de Nacht van de Atletiek in Heusden. “We hebben van Jacques Borlée de vraag gekregen om de 4 x 400 m te lopen. Wat exact de plannen zijn, weten we nog niet. Er zullen twee ploegen van ons lopen. We lopen dus met of tegen de Borlées.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium