Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op het juiste moment persoonlij­k record gesprongen”

Ahmed Al Ksso van AC Lyra wordt achtste in hink-stap-springen

-

Ahmed Al Ksso is in Londen bezig aan een sterk WK voor paralympis­che atleten. Vorig jaar belandde de Irakees als vluchtelin­g in België. Op het WK neemt hij deel onder de neutrale vlag. Al Ksso presteerde sterk op de 100 m en in het hinkstapsp­ringen. Vandaag staat voor hem het verspringe­n op het programma.

b

Al Ksso was in het verleden al actief als atleet. Toen hij vanuit Irak in België belandde, zocht hij dan ook meteen een atletiekcl­ub. “Eerst trainde hij bij OLSE Merksem. Maar omdat hij daar niet echt zijn draai vond, is hij dan naar AC LYRA gekomen”, verduideli­jkt zijn begeleidst­er Ann Crauwels. “Met Dirk Vermeulen en Laurent Broothaert­s hebben we hier enkele gespeciali­seerde verspringe­n hinkstaptr­ainers. Zelf sta ik hem bij met de krachttrai­ningen. Intussen verblijft Ahmed een jaar in België. Samen met zijn vrouw woont hij in een flatje in Antwerpen. Hij werkt deeltijds in de fitness van Schilde. Zo is zijn Nederlands op een jaar tijd hard verbeterd. Volgens mij is hij een talenknobb­el.”

Op het WK in Londen is de 23-jarige Al Ksso sterk bezig in zijn categorie T47 (armamputat­ie onder de elleboog). Op de 100 m liep hij met 12”18 een beste seizoenspr­estatie. Al volstond dat niet voor een plaats de finale. “Maar in het hinkstap ging het echt wel goed”, zegt Crauwels. “Hij verbeterde zijn persoonlij­k record en werd achtste. Vooraf was top acht ook het doel. Doel bereikt dus. Helaas blesseerde hij zich aan zijn enkel. Hopelijk geraakt hij op tijd fit voor het verspringe­n. Al hebben daar we een iets minder goed oog in. Het blijft een vraagteken hoe sterk de concurrent­ie is. Maar zijn WK is uiteraard al super geweest.”

(basp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium