Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Techno is no nonsense, het past voor 100% bij mij”

Tomorrowla­nd heeft dit jaar extra veel vrouwen op de affiche staan. Wij laten vier vrouwelijk­e Vlaamse dj’s aan het woord. Tot slot: Charlotte de Witte

- (lacht). (lydh)

Ze viert haar 25ste verjaardag dit weekend in stijl: met twee djsets op Tomorrowla­nd. Tussendoor reist Charlotte de Witte over en weer naar ZuidFrankr­ijk om daar te draaien. “Ik zal maar twee uur kunnen slapen, want ik moet op tijd terug in Boom geraken”, zegt de bekendste technodj van België.

Rock Werchter en Dour heeft Charlotte de Witte al achter de rug, en dit weekend staat Tomorrowla­nd op het programma. Zaterdag neemt de Gentse dj na haar set in De Schorre de trein naar Zuid-Frankrijk. “Ik sta op het Kolorz Festival in Carpentras. Na mijn optreden zal ik ongeveer twee uur kunnen slapen, om dan het eerste vliegtuig terug naar België te nemen. Zodat ik zondag weer op Tomorrowla­nd kan staan.” Voor de rest trekt ze deze zomer nog naar Tunesië, Tel Aviv, Corsica en natuurlijk Ibiza. “Ik ben blij dat ik er kan draaien. Het is nog altijd de place to be voor dj’s. Het is een bevestigin­g dat je goed bezig bent.”

Maar eerst is er Tomorrowla­nd. Blij dat je er weer bij bent?

Het is altijd superleuk om op Tomorrowla­nd te staan. Dat ik dit weekend ook verjaar, maakt het extra speciaal. Het is ook de eerste keer dat ik twee keer zal optreden op het festival. Al is het een beetje jammer dat die optredens allebei in het eerste Tomorrowla­ndweekend staan gepland, maar het kon niet anders.

Zaterdag sta ik op het podium van I Love Techno en doe ik een ‘back 2 back’ met One Track Brain, een andere Gentse dj. Dat vraagt wel wat voorbereid­ing, omdat we alletwee een verschille­nde stijl hebben. Ik breng iets meer pompende techno, terwijl Jeroen vaak melodieuze­r en dieper draait. Het is dus belangrijk om goed af te spreken, zodat het een coherente set wordt.

Je eerste keer op Tomorrow land was in 2011, toen je meteen op de mainstage stond. Zou je dat niet opnieuw willen doen?

Eigenlijk niet. Toen ik in 2011 op de mainstage stond, paste ik er net. Ik draaide toen nog veel electro, en dat verschilde toen niet zo veel van wat er gewoonlijk gedraaid werd. Nu zou ik er minder passen. Techno is geen stijl voor de mainstage. Het is nu de zesde keer dat ik op Tomorrowla­nd sta: geef mij maar de undergroun­dpodia, daar voel ik me meer op mijn gemak.

Waarom ben je als dj bij techno beland?

Ik was 17 jaar toen ik begon als dj, vrij jong dus. Ik draaide in de begintijd vooral electro, maar door meer met muziek bezig te zijn, kwam ik bij techno terecht. Die muziekstij­l past voor 100% bij mij. Techno is ook een heel groot genre, alleen raakt het niet altijd tot bij het brede publiek.

Tot 2015 draaide je onder de naam Raving George, nu gebruik je gewoon je eigen naam. Merk je sindsdien een verschil?

Ja, toch wel. Ik had er nooit bij stilgestaa­n dat er veel zou veranderen, maar het heeft echt geholpen. Veel dj’s in de technowere­ld draaien onder hun echte naam. Denk maar aan Nina Kraviz, Adam Beyer of Dave Clarke. Het is een no nonsense-genre. Het wordt geapprecie­erd als je onder je eigen naam draait. Ik ben ook nooit anoniem geweest. Ik ben heel toegankeli­jk, wil zeker geen superster zijn. Vorig weekend op Dour ben ik na mijn set nog gaan feesten op de weide. Toen waren er veel mensen die mij herkenden en op de foto wilden. Op Tomorrowla­nd zal dat wel minder zijn denk ik

Heb je als Gentse al iets kunnen meepikken van de Gentse Feesten?

Vrijdag ben ik even kunnen gaan. Ik moest eerst in de Vooruit in Gent draaien op KNTXT, een feestje dat ik zelf organiseer. Als afsluiter zijn we dan nog naar de Gentse Feesten geweest, naar de Vlasmarkt natuurlijk. Ik denk niet dat ik deze editie nog eens zal kunnen gaan, maar ik ben al blij dat ik er toch één keer ben geweest.

 ?? FOTO FILLE ROELANTS ?? Charlotte de Witte: “Techno is geen stijl voor de mainstage.”
FOTO FILLE ROELANTS Charlotte de Witte: “Techno is geen stijl voor de mainstage.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium