Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met een doorverkoc­ht ticket kom je er niet in”

- (hdb)

Dagtickets die voor 250 euro te koop staan, weekendpas­sen aan 500 euro, een pakket met tent voor twee zelfs aan 4.000 euro: ook dit jaar worden tickets voor Tomorrowla­nd aan woekerprij­zen aangeboden op Facebook of via tweedehand­swebsites. Wie zo’n ticket koopt, is eraan voor de moeite. “Tickets doorverkop­en mag niet”, zegt woordvoerd­er Debby Wilmsen. “Als het bandje niet overeenkom­t met de naam die geregistre­erd is, kom je niet binnen.”

Bij veel aangeboden tickets staat te lezen: ‘nog op naam te registrere­n’. Aanbieders doen geïnteress­eerden zo geloven dat het veilig is om een ticket over te kopen. “Dat klopt niet”, waarschuwt Wilmsen. “Tickets of bandjes kunnen nu niet meer op naam geregistre­erd worden. De enige geldige procedure best nerveus. De muziek in Chili lijkt in niets op wat ik hier zal te horen krijgen. Tachtig procent van de artiesten die hier draaien ken ik niet. Ik weet dus niet goed wat te verwachten, maar ik heb er ongeloofli­jk veel zin in. De gemoedelij­ke sfeer die hier nu al onder de festivalga­ngers hangt is geweldig. Iedereen is erg open en liefdevol. Dit herstelt mijn hoop in de mensheid.”

Barak (30) uit Israël daarentege­n is een ‘ancien’: hij is al aan zijn derde Tomorrowla­nd toe. “Maar ik was nog niet verder dan het festival zelf geraakt”, lacht hij. “Dit arrangemen­t leek me een mooie kans om België te ontdekken.”

Eergistere­n feestte hij met zijn landgenoot Ofer (33) al duchtig op de Gentse Feesten. “We zijn op zoek naar een bijzondere ervaring, meer om een ticket door te verkopen is via ons. Wij hebben gewerkt met wachtlijst­en, en tickets die terug vrijkwamen hebben we via de normale prijs doorverkoc­ht. Die wachtlijst is intussen afgesloten. Wie last-minute niet kan gaan door ziekte of zwangersch­ap en het ticket wil doorgeven, kan dat aan ons laten weten. Als je dat kan aantonen met een doktersatt­est, passen we de naam in ons systeem aan.”

Voor verschille­nde andere Belgische festivals kunnen tickets op een relatief veilige manier worden doorverkoc­ht via de website TicketSwap. Maar ook dat is voor Tomorrowla­nd geen optie. “Wij werken niet samen met TicketSwap”, aldus Wilmsen.

Wie onraad ruikt, kan dat melden via het mailadres fraude@tomorrowla­nd.com. dan dat we hier komen voor de mu- ziek”, vertellen ze. “We hebben hier al verschille­nde mensen ontmoet met wie we graag onze tijd op het festival willen doorbrenge­n. Al zijn we wel blij dat we voor luxe hebben gekozen en overnachte­n op hotel. Liever een bed dan een tent...”

Tomorrowwo­rld

Nog een Tomorrowla­ndkenner is Leopoldo (25) uit Mexico City. Ten- minste: hij was al op de Amerikaan- se versie, Tomorrowwo­rld. Met zijn vriendin Kerri (27) waagt hij zich dit jaar aan het originele festival, en daar neemt het koppel een tripje door ons land maar al te graag bij. “We zijn helemaal klaar om ons op het Belgische bier, de chocolade en natuurlijk de frieten te storten!”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

 ??  ?? FOTO'S DIRK KERSTENS
FOTO'S DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium