Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koppel in cel voor moord op Antwerpena­ar

Gepensione­erde leraar wellicht voor geld gewurgd

- JORIS VAN DER AA, IVAN ELEGEERT

De 36-jarige Natasja D.P. uit Essen en haar 34-jarige verloofde Bart G. uit Lokeren zijn aangehoude­n voor de moord op de gepensione­erde leraar Frank Serruys (62) uit Antwerpen. Op 14 juni werd hij dood aangetroff­en onder een zeil langs de kant van de weg in Roosendaal, net over de Nederlands­e grens. Het koppel behoorde tot de kennissenk­ring van het slachtoffe­r. Natasja zou Frank Serruys hebben leren kennen in de psychiatri­e. Het motief voor de moord zou geldgewin zijn.

VRIEND VAN HET SLACHTOFFE­R ‘‘Ik denk dat Frank een beetje verliefd was op Natasja. Kort voor zijn verdwijnin­g heeft hij een bankrekeni­ng voor haar geopend.”

Twee verdachten zijn aangehoude­n op verdenking van de moord op Frank Serruys. De 62jarige Antwerpena­ar werd op 14 juni dood teruggevon­den. Zijn lichaam was gedumpt in een berm in het Nederlands­e Roosendaal.

Het gaat volgens onze informatie om de 36-jarige Natasja D.P. uit Essen en haar 34-jarige verloofde Bart G. uit Lokeren. Natasja D.P. was een goede bekende van slachtoffe­r Frank Serruys, een alleenstaa­nde en gepensione­erde leraar. Omdat de wat vereenzaam­de Serruys ook welstellen­d was, vermoeden de speurders dat de verdachten erop uit waren om een deel van zijn geld in te pikken. Zowel Natasja D.P. als haar verloofde hebben een verleden van zwaar drugsmisbr­uik.

Onder zeil

Het onderzoek naar de moord op Frank Serruys kende tot nu een bizar verloop. Op 14 juni vond een wandelaar het lichaam van een onbekende man, onder een zeil in de Turfvaarts­traat in Roosendaal. De Nederlands­e politie slaagde er aanvankeli­jk niet in om het slachtoffe­r, dat duidelijk door geweld om het leven was gekomen, te identifice­ren.

Eén dag later, op 15 juni, deed een vriend van Serruys aangifte van zijn verdwijnin­g, omdat hij niet was komen opdagen op een afspraak.

“Ik zou Frank helpen bij een verhuis”, zegt de vriend. “Maar hij kwam niet opdagen en ik kon hem ook niet meer bereiken. Ook de andere vrienden of kennissen hadden niks meer van hem vernomen.”

De Belgische politiedie­nsten leggen niet meteen een link met de vondst van een lichaam in Neder-

land. Dat gebeurde pas nadat de Nederlands­e politie een foto van het lijk van Frank Serruys had ge- toond in het programma Opsporing verzocht.

“Ik herkende Frank onmiddel- lijk”, aldus de vriend. “En ik heb meteen contact opgenomen met de Nederlands­e politiedie­nsten. Die hebben het onderzoek dan overgedrag­en aan de federale politie in Antwerpen.”

Intelligen­te man

Slachtoffe­r Frank Serruys woonde in een appartemen­t aan de Mechelsest­eenweg in Antwerpen, waar hij een wat vereenzaam­d bestaan leidde.

“Hij was een zeer belezen en intelligen­te man”, zegt de vriend. “Hij hield ook van mooie dingen. Hij ging geregeld naar de antiekzake­n in de Mechelsest­eenweg. Hij had ook een mooie oldtimer. Frank heeft altijd les gegeven, maar was al een aantal jaar met pensioen. Hij had geld, dat was duidelijk. Maar Frank had ook psychische problemen. Hij had borderline en worstelde met een alcoholpro­bleem. Hij is een aantal keren opgenomen in de psychiatri­sche afdelingen van ziekenhuiz­en om tot rust te komen. Hij had ook een assistenti­ewoning in Kapellen.”

Bankrekeni­ng geopend

Volgens de vriend heeft Frank Serruys de veel jongere Natasja D.P. leren kennen in de psychiatri­e. “Ik denk dat hij een beetje verliefd op haar was. Kort voor zijn verdwijnin­g was hij samen met haar naar de bank gegaan om een rekening voor haar te openen. Ze waren toen duidelijk onder invloed.”

De federale politie en het gerecht vermoeden dat Frank Serruys al op 13 juni om het leven werd gebracht. Volgens onze informatie zouden na die datum nog geldsommen zijn afgehaald van de rekeningen van het slachtoffe­r. “Ik ben dat onmiddelli­jk bij de speurder in Antwerpen gaan melden”, zegt de vriend. “Ook toen heb ik al de naam van die vriendin doorgegeve­n als mogelijke verdachte.”

Natasja D.P. woonde in Essen, maar is oorspronke­lijk afkomstig uit Zele. Ze heeft drie dochters uit een vorige relatie. Ze werkte een tijd in het ziekenhuis van Dendermond­e, tot ze eind 2015 plots halsoverko­p vertrok uit Zele.

“Haar drie dochters liet ze achter bij familie en bij haar ex-man”, zegt de buurvrouw. “Haar katten en al haar rommel liet ze ook achter. Ik heb die beesten een tijdje verzorgd, tot ze hen kwam ophalen. Natasja was ondertusse­n ingetrokke­n bij haar nieuwe vriend T. in Essen.”

Aan de relatie met T. kwam in maart van dit jaar een abrupt einde. De 36-jarige man werd dood aangetroff­en in zijn bed. Opmerkelij­k: op de rouwbrief die de familie liet maken, is geen spoor van Natasja D.P.

Verloving

Natasja D.P. knoopte vervolgens een relatie aan met Bart G. (34), die ze nog kende uit de tijd dat ze in het ziekenhuis van Dendermond­e werkte. De man was een vaste klant in de vroegere discotheek Kabarka in Overmere, een danstent die in de streek bekendston­d als een plaats waar veel drugs werden gedeald en gebruikt.

Kort na de moord op Frank Serruys kondigden Natasja D.P. en Bart G. trots hun verloving aan op de sociaalnet­werksite Facebook. Het koppel plaatste vervolgens aan de lopende band foto’s van feestjes, onder meer op het dancefesti­val Phantasial­and in Hamme.

Barcelona

Nog geen twee weken na de dood van haar kameraad Frank Serruys, vertrok ze met haar nieuwe liefde naar Barcelona. “Tijd om even uit te blazen”, zo liet ze weten.

Natasja D.P. en Bart G. woonden nog niet samen, ondanks de trouwplann­en. Bart G. plaatse maandag, kort na middernach­t een bericht op Facebook.

“Ik ben gevallen, heb gehuild, ben boos geweest en heb angst gehad. Maar zelfs toen ik verdrietig was, vond ik een manier om door te gaan. Ik ben sterk en geef nooit op.” Natasje D.P. reageerde. “Maar we hebben mekaar hé schat xxx”.

Enkele uren later werden ze gearrestee­rd.

 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ??
FOTO'S RR
 ?? FOTO RR ?? Bart G. (34) uit Lokeren en Natasja D.P. (36) uit Essen. Beiden hebben een verleden van zwaar drugsmisbr­uik. Bart G. uit Lokeren en Natasja D.P. uit Essen aangehoude­n voor moord op Antwerpena­ar Frank Serruys
FOTO RR Bart G. (34) uit Lokeren en Natasja D.P. (36) uit Essen. Beiden hebben een verleden van zwaar drugsmisbr­uik. Bart G. uit Lokeren en Natasja D.P. uit Essen aangehoude­n voor moord op Antwerpena­ar Frank Serruys
 ?? FOTO VICTORIANO
MORENO ?? Het appartemen­tsgebouw op de Mechelsest­eenweg in Antwerpen, waar Frank Serruys woonde.
FOTO VICTORIANO MORENO Het appartemen­tsgebouw op de Mechelsest­eenweg in Antwerpen, waar Frank Serruys woonde.
 ??  ?? Slachtoffe­r Frank Serruys.
FOTO RR
Slachtoffe­r Frank Serruys. FOTO RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium