Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwarte Leeuw daagt Jan Mulder uit

Rijkevorse­lse club lanceert ludieke actie na vergelijki­ngen met slecht presterend Anderlecht

- RONNY VAN DEN ACKERVEKEN

Sommige voetballer­s van Anderlecht spelen als amateurs bij Zwarte Leeuw.” Na de uitspraak van Jan Mulder vorige week in het tvprogramm­a Extra Time daagt de voetbalclu­b uit Rijkevorse­l hem uit om eens de aftrap te komen geven.

Andere amateurplo­egen zouden het wellicht niet fijn vinden om vergeleken te worden met een slecht presterend­e topclub. Bij Zwarte Leeuw uit tweede amateurkla­sse hebben ze daar geen enkel probleem mee.

“We zijn gecharmeer­d en vinden het zelfs positief dat Jan Mulder ons vernoemt”, zegt Jan Simons, supporter van Zwarte Leeuw. “Het is trouwens niet de eerste keer dat hij dit doet. In zijn columns en analyses van andere wedstrijde­n laat hij soms ook de naam van onze club vallen. Waarom hij precies voor Zwarte Leeuw kiest, weten we ook niet. Misschien is het steeds de eerste naam die in hem opkomt als hij het over amateurs heeft?”

Op de Facebookpa­gina van Zwarte Leeuw gaan enkele supporters ludiek met Mulders uitspraak om. Iemand plaatste een schermafbe­elding van een bericht dat hij stuurde naar Extra Time en Jan Mulder om te melden dat Zwarte Leeuw een ploeg is met totale inzet en niet vergeleken wil worden met het middenveld van Anderlecht. Een andere supporter vraagt zich af of ze de oud-speler van Anderlecht als eregast naar Rijkevorse­l kunnen halen.

“Wij nodigen Jan Mulder en zijn echtgenote uit voor een diner. Dan laten we hem de aftrap geven van een thuiswedst­rijd dit seizoen. Als hij akkoord gaat, zijn we zelfs bereid om hem thuis op te halen. Zo kunnen we hem bedanken voor de reclame die hij maakt voor Zwarte Leeuw. Ik denk dat we Jan kunnen overtuigen om een wedstrijd bij te wonen”, vertelt Jan Simons.

Jan Mulder komt geregeld naar België. Het stadion van Zwarte Leeuw ligt maar enkele kilometers van de E19 tussen Antwerpen en Nederland. Een kleine omweg kan dus geen probleem zijn.

“Schitteren­de clubnaam”

“Ik vind het heel vriendelij­k dat Zwarte Leeuw dit voor mij wil doen”, laat Jan Mulder weten. “Maar ik heb daar echt geen tijd voor. Als ik in België ben, heb ik het meestal te druk om dat er nog bij te nemen. De naam van Zwarte Leeuw is blijven hangen nadat ik beelden van een wedstrijd van hen had gezien. Sindsdien gebruik ik die soms om een club uit de lagere klasse te vernoemen. Het is ook een schitteren­de clubnaam. Zelfs in de Premier League hebben ze niet zulke mooie namen.”

Het bestuur en de supporters van de Rijkevorse­lse voetbalclu­b mogen gerust zijn. Zwarte Leeuw duikt ook in de toekomst nog op in analyses en columns van Mulder. “Ik ga dat niet veranderen. De volgende keer dat ik de club noem op televisie, krijgen ze de groeten van mij als dank voor hun vriendelij­ke uitnodigin­g”, aldus Jan Mulder.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium