Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hazard mag spelen tegen Gibraltar”

- BART LAGAE

Chelseatra­iner Antonio Conte was vrijdag niet opgetogen met de selectie van zijn sterspeler Eden Hazard. Die komt net terug uit blessure en de Italiaan wil geen herval riskeren. Na een telefoonge­sprek met bondscoach Roberto Martinez, lijkt Conte nu toch zijn goedkeurin­g te geven. “Ik ben zelf ook bondscoach geweest, ik kan me inleven.”

Antonio Conte verzet zich niet langer tegen speelminut­en van Eden Hazard in het shirt van de Rode Duivels. De kapitein wordt vandaag onderzocht door de medische staf van de nationale ploeg en krijgt groen licht van Chelsea om zijn revalidati­e voort te zetten in België. Als alles goed gaat, krijgt hij donderdag zelfs speelminut­en tegen Gibraltar.

“Ik heb gebeld met Roberto Martinez en met Eden Hazard”, vertelde Antonio Conte gisteren. “Eden wil erg graag naar de nationale ploeg gaan. Hij is kapitein en misschien kunnen enkele speelminut­en tegen Gibraltar hem wel deugd doen.”

75 minuten zonder hinder

Hazard brak drie maanden geleden zijn enkel, maar traint opnieuw mee met Chelsea. Vorige vrijdag had Conte zich nog tegen een selectie van Hazard verzet. “Als hij niet klaar is om te spelen met ons, dan is hij ook niet klaar om te spelen met België”, zei de Chelseacoa­ch. Maar vrijdagavo­nd speelde Hazard zonder hinder 75 minuten met de beloften en in een telefonisc­h gesprek wist hij zijn trainer te overtuigen van het belang van de nationale ploeg.

“Ik ben zelf bondscoach geweest, dus ik kan me inleven in de situatie van Roberto Martinez”, stelde Conte. “Als Hazard terugkeert van de interlandb­reak kan hij weer op de bank plaatsneme­n bij ons en opnieuw wedstrijde­n beginnen spelen.” Of er ook over de cruciale wedstrijd in Griekenlan­d afspraken zijn gemaakt, is voorlopig niet duidelijk. De Rode Duivels trainen vanavond (17.30u) voor het eerst met oog op de kwalificat­iematchen van donderdag in Luik tegen Gibraltar en zondag in Athene tegen Griekenlan­d.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS ?? Als alles goed gaat, krijgt Hazard donderdag speelminut­en tegen Gibraltar.
FOTO'S PHOTO NEWS Als alles goed gaat, krijgt Hazard donderdag speelminut­en tegen Gibraltar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium