Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maanrock lokt 120.000 festivalga­ngers naar Dijlestad

-

Maanrock, het gratis stadsfesti­val in Mechelen, heeft een succesvoll­e 21e editie achter de rug. Volgens de organisati­e zakten er zo’n 120.000 mensen af naar de Dijlestad om onder meer Van Echelpoel, Nathalie Meskens (Meskens in Motown) en Basement Jaxx te bewonderen.

“Gespreid over de drie dagen hebben zo’n 120.000 mensen Maanrock bezocht”, vertelt een tevreden Kristof Calvo van organisato­r mm-Mechelen Feest. “De grote podia trokken heel wat volk. Maar de nieuwe, kleinere locaties zorgden ervoor dat veel festivalga­ngers op ontdekking­stocht gingen in de stad en zo nieuwe plekken konden bezoeken. Die combinatie maakt Maanrock uniek.”

Toekomst rooskleuri­g

“Eens te meer is gebleken dat het festival en stad elkaar meer en meer omarmen”, gaat Calvo verder. “Zo kreeg heel wat jong en lokaal talent de kans om zich te bewijzen en was het free podium tijdens de eerste avond een schot in de roos. Maanrock staat er volgens ons goed voor en de toekomst oogt rooskleuri­g.”

De Theatertui­n in het Moreelshui­s en Moes in de tuin van het Ondernemer­shuis waren twee nieuwe locaties op Maanrock dit jaar. Ook daar blikken ze tevreden op terug. “Heel wat mensen vonden dit weekend de weg naar de Theatertui­n”, vertelt Marleen D’Joos van Sjarabang, het gezelschap dat drie dagen lang voorstelli­ngen opvoerde. “Niet alleen het theater, maar ook de optredens waren een groot succes. Zaterdagav­ond hebben we zelfs bezoekers moeten weigeren omdat de tuin volledig vol zat.” De Theatertui­n trok een hoofdzakel­ijk ouder publiek. “Het festival moet er ook voor hen zijn”, zegt D’Joos.

Het werd een editie zonder grote problemen. “En ook in het weer hebben we een trouwe bondgenoot gevonden, want de zon was geregeld van de partij”, vertelt Calvo. “Kortom, het was een topeditie.”

 ?? GIL PLAQUET ?? Veel volk op de Mechelse Grote Markt op zaterdagav­ond.FOTO
GIL PLAQUET Veel volk op de Mechelse Grote Markt op zaterdagav­ond.FOTO
 ?? FOTO GIL PLAQUET ?? Meskens in Motown.
FOTO GIL PLAQUET Meskens in Motown.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium