Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Amerikaans­e rockband stelt nieuwe cd voor in Fort van Wommelgem

- DOMINIQUE PIEDFORT

Wie Josh Homme ooit op de fiets tegenkwam langs de Brialmontr­oute, dronk die dag geen Westmalle Tripel te veel. Zo ontdekte de voorman van Queens of the Stone Age de Antwerpse fortengord­el. In zo’n fort optreden, dat leek hem wel wat. Zondagavon­d was het in Fort 2 van Wommelgem zover.

Allemaal te danken aan een exclusieve showcase voor Studio Brussel die helemaal in het teken stond van de voorstelli­ng van het album Villains.

Volgens mensen die het kunnen weten laten Queens of the Stone Age met dit zevende werkstuk na het donkere Like Clockwork weer het licht schijnen. Josh Homme bezingt de liefde en het vaderschap, en verrek, er mag dankzij producer Mark Ronson zelfs gedanst

worden.

Prachtloca­tie

Voor zenuwachti­gheid zorgde dat zondagavon­d rond Fort 2 niet bepaald. Het leven ging voor de fortvisser­s en op het zonovergot­en terras van brasserie Byblos eerder zijn gewone Wommelgems­e gangetje.

Ook de pakweg 700 gelukkigen slenterden gemoedelij­k het fort in. Of ze nu uit Koksijde of Kasterlee kwamen, iedereen leek het wel eens: prachtloca­tie. De wat protserige aankleding met jeeps of allerhande legermater­iaal was dan ook overbodig.

Rond 21u wandelde Josh Homme het podium op. “We gaan nieuw en oud afwisselen met songs waarvan ik eigenlijk geen idee heb”, sprak hij, ergens zo cool als The Fonz uit Happy Days. Gelukkig werden de eerste rijen meteen. No One Knows was een opener die kon tellen. If I Had a

Tail uit Like Clockwork was de voorbode tot nieuw spul. Dansbaar? Absoluut. Feet Don’t Fail Me me was Hommes eigentijds­e versie van Zappa’s Dancin’ Fool.

Intussen probeerde buiten Fort 2 een kleine infanterie van fans zonder ticket een invasie, maar alleen een drone die om de haverklap kwam overvliege­n had schamel succes.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? De 700 aanwezige fans genieten van de band én de leuke locatie.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE De 700 aanwezige fans genieten van de band én de leuke locatie.
 ??  ?? Queens of the Stone Age op het podium in Wommelgem.
Queens of the Stone Age op het podium in Wommelgem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium