Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wout Van Aert buigt voor Taco van der Hoorn

Wout van Aert buigt voor Nederlande­r Taco van der Hoorn

- KAREL LEMMENS

Wout van Aert leek in de slotkilome­ters solo op weg naar zijn tweede opeenvolge­nde zege in de Schaal Sels. Een beresterke Taco van der Hoorn haalde hem echter in zijn eentje nog bij en liet hem in de laatste rechte lijn ter plaatse.

“Ik ben vandaag geklopt door iemand die beter was”, gaf de kopman van Veranda’s Willems-Crelan sportief toe. “Ik denk nochtans dat ik mezelf niet veel kan verwijten. We zaten in een mooie situatie met de ploeg, met ook Tim Merlier nog mee in de spits. Aanvankeli­jk was daar zelfs ook nog Stijn Devolder bij. Jammer dat die lek reed. In de finale kozen we ervoor dat ik zou aanvallen en Tim counteren zodat hij het indien nodig kon afmaken in de spurt. Toen ik na die laatste strook kon wegrijden, zag het er lang niet slecht uit. Vorig jaar kon ik mijn inspanning doortrekke­n tot aan de streep, maar nu verloor ik iets sneller tempo. Toen Van der Hoorn alleen achter mij kwam, kon ik niets extra meer bieden. Achteraf bekeken had ik hem beter iets vroeger laten terugkeren, zodat ik heel even had kunnen recuperere­n. Nu moest ik volledig à bloc aan de sprint beginnen. Maar Van der Hoorn heeft ook zijn deel van de pech gehad toen hij lek reed op een ogenblik dat hij mee in de spits zat. In zijn eentje is hij daarna nog teruggekee­rd uit het peloton en in die laatste kilometers slaagde hij er nog een tweede keer in om alleen naar me toe te rijden. Dan moet je sterk zijn. Hij heeft de zege dus zeker niet gestolen.”

Zure smaak

”Ik kan wel vrede nemen met die tweede plaats, maar het smaakt uiteraard altijd een beetje zuur als je zo dicht bij de overwinnin­g bent en finaal toch nog tweede wordt. Bovendien zaten we met twee ploegmaats in de kopgroep van vijf en finishten we als nummers twee en drie. Best wel lullig natuurlijk. In die situatie zou je niet mogen verliezen. Ons plannetje zat goed in mekaar, maar als er iemand sterker is, wordt je plannetje uiteindeli­jk van de kaart geveegd.

Dit was mijn laatste wegwedstri­jd van het seizoen. Ik denk dat ik er even goed voor sta als vorig jaar en dat ik dus klaar ben voor een nieuwe veldritwin­ter. Met drie zeges en een deelname op niveau van de World Tour in de BinckBank Tour heb ik bovendien heel wat nuttige ervaring kunnen opdoen. Ik voelde me hier in de Schaal Sels minstens even sterk als vorig jaar. Alleen zat toen alles mee en dat kon ik vandaag niet echt zeggen. Zo heb ik de eerste vijftig kilometer van de wedstrijd vandaag redelijk wat problemen gehad met mijn fiets. In die aanvangsfa­se heb ik dus heel wat krachten verspild. Ik denk dat het verklaart waarom ik Van der Hoorn in die slotfase niet op een afstand kon houden.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De Nederlande­r Taco van der Hoorn juicht, in de achtergron­d kijkt Wout van Aert of zijn tweede plaats veilig is.
FOTO PHOTO NEWS De Nederlande­r Taco van der Hoorn juicht, in de achtergron­d kijkt Wout van Aert of zijn tweede plaats veilig is.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium