Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zitten nog in een leerproces”

-

Faris Haroun liep zich alweer een ongeluk en was goed voor een assist. Andermaal bewees de middenveld­er hoe belangrijk hij wel is voor dit Antwerp. “Nu zoveel mogelijk punten pakken, zodat we snel veilig zijn.”

“Voor de rust was het lastig spelen tegen Oostende, zeker toen we 10 achterkwam­en door te makkelijk en snel balverlies”, analyseerd­e Haroun. “In de tweede helft ging het beter, ook in de zone waar we moesten komen. Op den duur ging elke kans die we kregen ook binnen. Mentaal waren we erg weerbaar. Maar we zitten toch ook nog in een leerproces. We dwongen die 13 mooi af, maar anderzijds moest de wedstrijd dan gespeeld zijn. En dat was niet het geval.”

Inmiddels staat Antwerp wel mee bovenin in eerste klasse, en dat als promovendu­s. Goed gewerkt, maar Haroun laat zich het hoofd niet op hol brengen. “We mogen en moeten enkel naar onszelf kijken. Antwerp moet zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten pakken, zodat we snel veilig zitten. Na al die jaren als prof weet ik: de weg is en blijft lang, ook al is dat een cliché. Vergeet ook niet dat er toch zeker drie à vier spelers zijn die nog niet helemaal fit zijn. De stage in Nederland zal deze groep nog sterker maken, zodat we binnen twee weken (tegen het SintTruide­n van exAntwerpb­oegbeeld Jonas De Roeck, red.) de punten op de Bosuil moeten kun

nen houden.” (stdr)

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium