Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te veel spelers halen hun niveau niet, dat baart me zorgen”

Malinwavoo­rzitter Johan Timmermans beleeft slechtste seizoensta­rt in tien jaar

- FOTO ISOSPORT DAVID VAN DEN BROECK

Na de nederlaag tegen Genk blijft KV Mechelen achter met een 3 op 15 – de slechtste start sinds 2007. Vervelend voor een club die van Playoff 1 droomt en meer dan 2 miljoen euro investeerd­e. Iedereen baalt, en zeker de voorzitter.

Johan Timmermans moest gisteren naar een familiefee­st, maar wat KV betreft, heeft hij voorlopig weinig te vieren. “We hebben een zeer slechte start genomen”, geeft de voorzitter toe. “We hadden een moeilijk programma (met matchen tegen Standard, Gent en Genk, red.), maar toch: 3 op 15 is veel minder dan we hadden gedacht. Dit is ontgoochel­end.”

Jullie hebben stilaan een slechte reputatie qua seizoensta­rts.

”Ja, maar dit is echt een van de slechtste starts die ik al meemaakte. We falen momenteel in alle linies. Achterin slikken we te veel goals. Het middenveld, dat deze zomer toch geroemd werd door sommigen, draait nog niet. En voorin hebben we te veel kansen nodig. Dat baart me zorgen. Het is moeilijk om één probleem aan te wijzen, maar te veel spelers halen hun niveau niet. Vul de namen zelf maar in.”

Enkele anciens kennen een dip, ook voor de nieuwkomer­s is het nog zoeken.

“Sommigen hebben lange tijd niet gespeeld en moeten nu de ploeg dragen, dat vergt natuurlijk tijd. Maar tijd hebben we niet meer. We moeten zo snel mogelijk uit deze negatieve spiraal raken. Het voetbal mag slecht zijn de komende weken, als we maar winnen.”

Wat vindt u van het huidige spel?

“Het is soms goed, veel beter dan vorig seizoen zelfs. Alleen slikken we nu makkelijke­r goals. Het evenwicht is nog niet aanwezig. Het is aan de sportieve staf om dat op te lossen. We laten Yannick Ferrera wel rustig zijn werk doen. We weten dat hij een goeie trainer is. Eentje die van voetbal houdt en stappen probeert te zetten. Maar misschien moeten we nu meer voor ‘ingebouwde rust’ kiezen. Dat zal hij wel uitdoktere­n.”

Tegen Genk speelde Filipovic toch al als buffer voor de defensie? Maar die kende een moeilijke match.

”Ja, we waren gewoon niet goed. Tegen Antwerp creëerden we nog vrij veel kansen, maar nu veel te weinig. Dat baart me zorgen, want Genk was ook allesbehal­ve outstandin­g.”

Panikeren jullie al, met clubs als Antwerp en SintTruide­n die al tien of meer punten hebben?

“Neen, dat mag niet, met paniek los je niks op. De spelers moeten zich gewoon bewust zijn van hun kwaliteite­n en een tandje bijsteken. De situa- tie is nog niet dramatisch. Maar wel ernstig.”

Gaan jullie voor de zekerheid nog lastminute­transfers doen?

“We zullen de komende dagen zien of er zich op bepaalde posities nog opportunit­eiten voordoen. Maar het moet financieel haalbaar zijn, we kunnen niet opnieuw een miljoen uitgeven voor een speler.”

Jérémy Perbet van Club Brugge is een optie, als extra spits.

“Die naam is gevallen ja, maar meer kan ik daar nog niet over kwijt. Belangrijk is ook het uitgaand verkeer. Het zou goed zijn moesten Paulussen en Ninis nog een andere club vinden

(zodat die salarissen wegvallen, red.).”

Als Paulussen niks vindt, kan hij dan opnieuw bij de Akern komen?

“Als het van mij afhangt niet. Die sportieve keuze is eerder gemaakt, daar moeten we niet op terugkomen.”

Bjelica had u er graag weer bij gehad, maar verkopen was de enige optie?

”Ja. Ik had een goed contact met Bjelica en heb heel lang geprobeerd om hem te overtuigen om toch weer aan te sluiten bij de groep. Maar zijn hoofd stond toch op een nieuw avontuur. Zo voortdoen had geen zin. Dus het is goed dat we met Oostende tot een akkoord kwamen, alle partijen werden er beter van.”

En nu maar hopen dat hij over twee weken niet scoort tegen jullie?

“Ik gun hem een doelpunt, zolang wij er één meer maken.”

Johan Timmermans, voorzitter KV Mechelen ‘‘We falen momenteel in alle linies.’’ “Het voetbal mag slecht zijn de komende weken, als we maar winnen.”

Oostende kloppen is de boodschap?

“Voilà.”

Wel vervelend dat jullie moeten wachten, vanwege de interlandb­reak?

“Neen, in dit geval komt die break net goed uit. Dan kunnen enkele jongens uit blessure terugkeren (El Messaoudi en Pedersen, red.) en kunnen we de kopjes weer fris krijgen. Ik hoop wel dat de spelers beseffen dat ze snel punten moeten pakken. An- ders kan het een lang seizoen wor- den.”

 ??  ??
 ??  ?? FOTO GMAX
FOTO GMAX
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium