Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Monaco legt contract van 5 jaar klaar voor Dendoncker

Leander Dendoncker is zo met een transfer bezig, dat hij zelfs niet in de kern zat voor het duel met AA Gent. Een vaarwel zonder afscheidsm­atch? Monaco legt alvast een contract voor vijf jaar klaar voor de middenveld­er en stuwt Meïté naar Brussel.

-

De komst van Dendoncker is wel grotendeel­s afhankelij­k van het vertrek van Fabinho en Mbappé van Monaco naar PSG. Omdat de Parijzenaa­rs door de Financial Fair Play maar 140 miljoen euro meer mogen uitgeven, ligt dat niet eenvoudig. Mbappé en Fabinho kunnen gehuurd worden met een knotsgekke aankoopopt­ie.

Monaco – dat zich niet wil laten aftroeven door Atlético of Everton – anticipeer­t wel en bereid al een vijfjarig contract voor voor Dendoncker­en. Het maant ook Soualiho Meïté aan om te kiezen voor Anderlecht. De zaak houdt Dendoncker zo in de ban dat René Weiler na overleg met de speler besloot om hem niet mee te nemen naar Gent. “Dendoncker is bezig met een eventuele transfer”, geeft Weiler toe. “Hij moest hier in Gent niet alleen lijfelijk aanwezig zijn, maar ook met zijn hoofd. Of zijn vertrek afhankelij­k is van Fabinho en Mbappé? Daarmee hou ik me niet bezig. Dat is voor de zaakwaarne­mers die de markt beheersen. Als Dendoncker een transfer versiert, zal ik dat accepteren. Maar ik zal blij zijn als het 1 september is.”

Spitsen weg?

Want er staat nog wat te gebeuren bij Anderlecht. De spitsen Teo (Fenerbahçe?) , Thelin (aangeboden bij Waasland-Beveren), Ganvoula (Kortrijk en eventueel weer KV Mechelen) en Harbaoui (Lokeren?) hebben allemaal nog opties om te gaan. Ganvoula en Thelin haalden gisteravon­d niet eens de selectie. De invaller van dienst was Harbaoui, die van Weiler plots vier minuten mocht meedoen. Vier minuten is wel weinig om het verschil te maken. “Als de aanvallers moeilijk scoren, dan probeer je andere opties”, verklaart Weiler. “Voor Harbaoui was een transfer voorzien, maar hij heeft altijd meegetrain­d. Het kan ook zijn dat hij blijft.”

Veel zal afhangen van de komst van Robert Beric (Saint-Etienne) of nog een andere aanvaller. Ook een centrale verdediger huren is nog steeds een optie voor paars-wit.

 ??  ?? Coach Weiler nam Dendoncker, in de ban van een mogelijke transfer, zelfs niet mee naar Gent.
FOTO PHOTO NEWS
Coach Weiler nam Dendoncker, in de ban van een mogelijke transfer, zelfs niet mee naar Gent. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium