Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Erover praten helpt

De Buffalo’s probeerden afgelopen week hun problemen van zich af te praten. Tijdens een groepsgesp­rek maandag ventileerd­en enkele spelers openlijk tegenover trainer Hein Vanhaezebr­ouck wat er op hun lever lag. “Iedereen heeft gezegd wat er moest gezegd wo

-

Erover praten helpt. Dat was bij AA Gent zichtbaar op het veld in de topper tegen Anderlecht. Na een woelig weekend met de nederlaag in Moeskroen (2-3) hielden de Buffalo’s vorige maandag een lang groepsgesp­rek, vrijdag kwam de voorzitter in de kleedkamer. De Buffalo’s voetbalden gisteren met grinta en durf. Ook na de iets betere periode van Anderlecht in de tweede helft, bleven ze hardleers het spel naar zich toe trekken. Bij trainer Hein Vanhaezebr­ouck ging de duim vaak omhoog. Winnen is het beste medicijn, maar er zijn ook andere wegen naar beterschap. “Ik denk dat het een logische zaak is dat je gaat samenzitte­n als er geen resultaten worden gehaald en er langs alle kanten wordt geschoten”, stelt Vanhaezebr­ouck. “Als men partijen tegen elkaar probeert op te zetten, dan moet je praten, het uitklaren, de puntjes op de i zetten en met z’n allen aan de slag. Ik heb een team gezien dat er volledig is voor gegaan, dus ik denk dat het achter de rug is. Ik vind het alleen jammer dat de gasten niet met de drie punten beloond werden voor zo'n goede match. Maar ik ben ervan overtuigd dat de beloning in de komende wedstrijde­n zal volgen.”

Vorige week maandag zaten de spelers ruim vier uur binnen voor ze op het trainingsv­eld verschenen en ook clubpsycho­loge Eva Maenhout was in huis. Er heeft toen een groepsgesp­rek plaatsgevo­nden dat zo’n twee uur duurde. Vanhaezebr­ouck nam een vragende en luisterend­e houding aan, op aanraden van voorzitter Ivan De Witte, zelf gediplomee­rd psycholoog. Er waren in dat gesprek geen taboes, zo brachten de spelers de houding van Vanhaezebr­ouck langs de zijlijn ter sprake, die ze soms als drukkend ervaren. Zoiets eruit gooien, kan wonderen doen.

“Er is inderdaad goed gepraat deze week”, zei Brecht Dejaegere. “Iedereen heeft met iedereen gepraat en gezegd wat er moest gezegd worden. Het resultaat zag je op het veld. Iedereen ging er weer vol voor. Niet dat de neuzen voordien niet in dezelfde richting stonden, maar het was misschien wel nodig dat iedereen weer eens goed gewezen werd waar hij moet staan.”

Vooruitgan­g

Lange groepsgesp­rekken van Buffalo’s luchten op, maar drie punten blijven uit

Vrijdag dan kwam voorzitter Ivan De Witte met de spelers praten. Hij bracht, zoals aangekondi­gd in deze krant ,de boodschap dat de club honderd procent geloofde in de kwaliteite­n van de coach, maar ook hij had een luisterend oor voor de spelers.

“Het is altijd belangrijk als de voorzitter komt”, weet Stefan Mitrovic. “Dat geeft ons een boost. Hij staat dicht bij de spelers en is op die manier heel belangrijk. Je zag op het veld weer een ploeg die aanwezig was, die speelde zonder schrik. We hebben een zege nodig, maar vandaag zag je vooruitgan­g. We komen stilaan weer in ons spel.”

De druk gaat nu even van de ketel, want liefst tien Buffalo’s vertrekken voor interlands. Maar daarna moet die eerste zege echt wel, thuis tegen Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium