Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen videoref door probleem met geluid

-

Kinderziek­tes blijven de videoref teisteren. Gisteren kon er tijdens AA Gent - Anderlecht geen geluid doorgestra­ald worden vanuit het videobusje naar scheidsrec­hter Delferière op het terrein. Omgekeerd, van de ref naar het videobusje, lukte het wel. Daarop besliste scheidsrec­htersbaas Johan Verbist om de wedstrijd zonder videoref te laten spelen. Het toestel dat het geluid moet doorsturen werkte niet. Er zou ook maar één zo’n toestellet­je zijn.

“Het maakt niet uit hoeveel toestellet­jes er zijn, het heeft puur te maken met de modaliteit­en van doorstrale­n die we moeten gebruiken”, zegt Dieter Denayer, verantwoor­delijk voor het technische gedeelte van de Video Assistent Referee (VAR). “Het is een probleem dat al meer opgedoken is,

maar we hebben het telkens kunnen oplossen. In Gent lukte dat niet. Het probleem is algemeen. Zaterdag kende men in Duitsland ook problemen. Ze hebben me daar zelfs al uit de VS voor gebeld. Dit werkt niet goed en moet opgelost worden.”

Navraag leert dat Vokkero radio communicat­ion system de enige leverancie­r is van deze toestellen Met de ondersteun­ing bij problemen schieten ze wel eens tekort. Maar daar heeft de Pro League, de verzamelin­g van profclubs, en scheidsrec­htersbaas Johan Verbist weinig boodschap aan. “Ik ga een rapport opvragen”, klinkt het bij Verbist. Pierre François, CEO van de Pro League, voegt toe: “Dat gaan wij ook doen. Maar we mogen niet vergeten dat we tot het einde van het seizoen in een testfase zitten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium