Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Standardsp­elers pleiten schuldig

- BOB FAESEN

Voor de tweede week op rij ging Standard met zware 40cijfers de boot in. De 4 op 15 betekent voor de Luikenaars hun slechtste competitie­start in zestien jaar. Een nieuwe, zoveelste crisis bonkt keihard op de deur. “We moeten ons excuseren”, zei PaulJosé Mpoku. “Wij, de spelers, zijn hiervoor verantwoor­delijk.”

De druk op de coach, deze keer Ricardo Sa Pinto, is alweer gegroeid. “Ik ben de enige verantwoor­delijke voor deze nederlaag”, zei de Standardtr­ainer. “Het is moeilijk om die vroege 2-0 te verklaren. Ik vond wel dat we goed reageerden en een halfuur lang goed speelden.” Klopt ook, Club moest terug en Standard kreeg kansjes. Mathieu Dossevi – veruit de beste bezoeker – mikte op de paal. Waarom hem dan toch wisselen? Sa Pinto wilde er niet op ingaan.

De klungelige 3-0 na rust maakte een einde aan alle Luikse hoop. “Als je ziet hoe wij die goals slikken: op voorzetten en afgeweken ballen”, zuchtte Sa Pinto. “De uitslag vertelt niet het volledige verhaal van deze match en dat is moeilijk te accepteren.”

Het zal voor de excentriek­e Portugees ook moeilijk te accepteren zijn hoe zijn (centrale) verdedigin­g eruitzag bij de tegengoals. “Allemaal vermijdbar­e goals, inderdaad”, gaf Alexander Scholz toe. De Deen was zichtbaar aangeslage­n. “De eerste was toeval, de tweede slecht verdedigd van ons – mezelf incluis – en de derde, tja... Een gebrek aan concentrat­ie? We maken het onszelf zo heel lastig. Hoe we stabilitei­t moeten gaan zoeken nu? Als we dat zouden weten, zouden we allemaal heel blij zijn.”

“Nochtans hadden we niet beter voorbereid deze match kunnen aanvatten”, claimde aanvoerder Sébastien Pocognoli. “Maar we hebben de instructie­s niet goed genoeg nageleefd. Concentrat­ieprobleme­n zijn frustreren­d en onvergeefl­ijk. Twee weken op rij met 4-0 verliezen, dat kan gewoon niet. De supporters verdienen meer dan ze op dit moment krijgen.”

Paul-José Mpoku beaamde. “Echt, wij moeten ons excuseren. Twee keer op rij zo zwaar verliezen, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Maar we moeten verder.

 ?? FOTO BELGA ?? Treurnis bij Sa Pinto en co.
FOTO BELGA Treurnis bij Sa Pinto en co.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium